mr. drs. N.C. Aipassa (Nehemia)

gastonderzoeker
Telefoon:
0614890330
Email:
n.c.aipassa@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Website:
Lectoraat Stedelijk Sociaal Werk
Ga naar HvA Research Database

Nehemia Aipassa werkt sinds 2017 bij de HvA als docent en onderzoeker bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). In 2021 is hij begonnen met zijn promotieonderzoek over drugsgebruik en drugsverslaving in Madrid en Amsterdam. Zijn PhD-onderzoek voert hij uit bij Facultad de Trabajo Social van de Complutense University in Madrid, Spanje.

Sinds 2023 is Nehemia als gastonderzoeker verbonden aan het lectoraat Stedelijk Sociaal Werk.

Sinds 2007 is Nehemia Aipassa werkzaam binnen de juridische en sociale sector. Hij heeft verschillende functies bekleed bij advocatenkantoren, hogere onderwijsinstellingen, een beleidsonderzoeksbureau en een zorginstelling.

Als afgestudeerde jurist (LLM; Universiteit Utrecht, 2010; cum laude) en beleidsonderzoeker (MA in Public Policy; Tel Aviv University (Israël), 2011; magna cum laude) bleek hij bij veel van zijn (vorige) werkgevers breed inzetbaar. Hierdoor heeft hij veel kennis van en ervaring met verschillende rechtsgebieden en onderzoeksterreinen opgedaan. Hij heeft ruime ervaring met het zelfstandig en in teamverband uitvoeren van onderzoeksprojecten. Zijn speciale interesse gaat uit naar juridische en/of maatschappelijke onderzoeken.

Ga naar HvA Research Database