Hogeschool van Amsterdam

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik controleren of er wachtwoorden zijn opgeslagen in mijn browser?

Men kan wachtwoorden in browsers opslaan om automatisch op afgeschermde sites in te loggen. In de handleiding Wachtwoorden in browsers beheren staat beschreven hoe je wachtwoorden in de meest gebruikte browsers kunt beheren en verwijderen.

Waarom kan ik met mijn Zelf of eigen computer na de wachtwoordwijziging niet meer verbinding maken met netwerkschijven?

Op Windows Zelf computers en eigen computers gebruiken medewerkers soms dezelfde naam-wachtwoord-combinatie voor Windows en voor hun HvA-ID. Het lokale Windows-wachtwoord verandert echter niet bij een wachtwoordwijziging op id.medewerker.hva.nl.

Windows gebruikt dat lokale wachtwoord soms wel om verbinding te maken met netwerkschijven. Bijvoorbeeld wanneer de netwerkverbindingen niet zijn aangemaakt met de optie Connect using different credentials.

Verwijder de netwerkverbindingen en maak ze opnieuw aan met de optie Connect using different credentials. Lees de handleiding Netwerkschijven installeren.

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd op mijn HvA-werkplek, maar als ik op een andere computer werk wordt mijn account geblokkeerd.

Als je met meerdere computers of mobiele apparaten werkt, moeten de opgeslagen wachtwoorden op alle apparaten worden gewijzigd. Behalve de apparaten die in de instructies worden genoemd kunnen bij sommige gebruikers ook wachtwoorden zijn opgeslagen in routers, netwerk storage of NAS. Neem in dat geval contact op met de Servicedesk.

Gepubliceerd door  ICT Services 10 juli 2017