Parkeren

Een aantal locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over parkeergarages.

Parkeergarages HvA

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Corry Tendeloohuis
  • Kohnstammhuis*
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Wibauthuis en Kohnstammhuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op www.Q-Park.nl.

Parkeerterrein HvA

Op de locatie Dr. Meurerhuis en Hogehilweg kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Kom je naar de locatie Nicolaes Tulphuis & Tania Leonhuis? Je kunt als bezoeker op het naastliggende onverharde parkeerterrein P6 parkeren. Liever parkeren op het dichtstbijzijnde terrein? Vraag aan jouw contactpersoon of hij/zij voor de afspraak via de receptie een parkeerplaats kan reserveren. Bij de slagboom hoef je dan alleen je naam door te geven.

Parkeren voor bezoekers en gasten van de HvA

  • Secretariaten van faculteiten kunnen waardekaarten voor de locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis aanschaffen voor bezoekers en gasten van de HvA.
  • Op de Hogehilweg is reserveren voor bezoekers en gasten verplicht via de secretariaten van de diensten.

Parkeren van scooters en motoren

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

NB. Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters ie er een nieuwe scooterparkeerplek achter het Benno Premselahuis.

Parkeerbeleid

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

16 oktober 2022