Hogeschool van Amsterdam

Studiekeuzetraject

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? Het Studiekeuzetraject van de HvA en UvA is een begeleid traject voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

Het Studiekeuzetraject bestaat uit twee cursusdagen en 4 persoonlijke gesprekken met een keuzecoach. Het resultaat is dat je beter weet welke richting of studie bij je past en wat je nog uit moet zoeken om definitief te kunnen kiezen.

Het Studiekeuzetraject start:

 • In oktober 2021

Het traject wordt rondom de open dagen van HvA georganiseerd, zodat je direct de opleidingen die je interessant lijken kunt bezoeken.

Het traject duurt ongeveer negen weken en wordt in principe online aangeboden. Wanneer de maatregelen rond het coronavirus het toelaten, wordt het traject op locatie aangeboden. We zullen je hier dan zo spoedig mogelijk over informeren.

Twee dagen werk je in groepsverband (maximaal 7 personen) aan verschillende opdrachten. Onder begeleiding van een keuzecoach neem je jezelf en je interesses onder de loep en maak je een studie- en beroepskeuzetest. Je maakt een plan waarin staat wat je gaat doen om tot een keuze te komen. In je eigen tijd onderneem je een aantal oriënterende acties, zoals het bezoeken van een (online) open dag, online meelopen of het interviewen van studenten.

Daarnaast plan je met je keuzecoach vier individuele gesprekken van een uur in. Iedere twee weken heb je zo’n gesprek en daartussen voer je zelfstandig opdrachten uit. In de gesprekken bespreek je de uitkomsten van de opdrachten, ga je dieper in op wie jij zelf bent en bepaal je de acties die je kunt ondernemen om tot een weloverwogen studiekeuze te komen.

Opbouw Studiekeuzetraject

Startdatum: oktober 2021

Bijeenkomst 1 2 3 4 5 6

Startbijeenkomst (datum volgt)

Individueel gesprek met coach* Groepsbijeenkomst (datum volgt) Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach*

* De data van je individuele gesprekken plan je in samen met je keuzecoach.

 • € 250,- voor (ex-) HvA- of (ex-) UvA-studenten.
 • € 400,- voor anderen.

Geef op het aanmeldformulier duidelijk aan of je al eerder bij de HvA of UvA hebt gestudeerd (bij "Richting/startniveau").

Betalen

 • via iDEAL
 • via creditcard (alleen met Mastercard of Visa)
 • via bankoverschrijving: NL 52 DEUT 0428925111, t.n.v. Stichting Hogeschool van Amsterdam, onder vermelding van Kp 230107, K3d en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor een Keuze-3-daagse plus. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken.

Annuleren?

Op jouw aanmelding voor het Studiekeuzetraject zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden HvA particulieren van kracht.

 • Binnen 2 weken na aanmelden kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Let op: ligt de startdatum van de cursus binnen 14 dagen na aanmelding dan kun je niet kosteloos annuleren en betaal je 75 of 100% van de cursuskosten, afhankelijk van de dag van je annulering. Zie de restitutieregeling in onderstaand schema:
Moment van annuleren Verschuldigd bedrag
Tot 6 weken voor start cursus € 50,-
6 tot 3 weken voor start cursus 50% cursuskosten
3 tot 1 week voor start cursus 75% cursuskosten
1 week voor start cursus 100% cursuskosten
Na start cursus 100% cursuskosten

Alleen annuleringen gestuurd aan dit e-mailadres worden in behandeling genomen.

Deelnemers van het Studiekeuzetraject 2017-2018 en 2018-2019:

 • "Ik vind dit een heel goed traject. Je krijgt alle dingen mee die je nodig hebt bij het kiezen van een studie. Ik denk dat dit traject sowieso een groot aantal tips heeft gegeven die je de rest van je leven kunnen helpen om alles weer op een rijtje te krijgen." (Hjalmar)
 • "De persoonlijke gesprekken tijdens dit traject heb ik als erg behulpzaam ervaren, er wordt goed met je meegedacht. Wat ik vooral waardeer is de kritische reflectie van alle studiekeuzebegeleiders, hierdoor zal je dingen merken aan jezelf die je eigenlijk nooit echt doorhad". (Stijn)
 • "In eerste instantie dacht ik dat het traject alleen draaide om het vinden van een studie, maar door de individuele coaching en groepslessen leer je veel meer. Ik durf meer uit te komen voor de beslissingen die ik maak. Het is een goede optie als je geen idee hebt wat je wilt studeren. Daarbij draait het ook om je eigen inzet. Je moet wel bereid zijn om intensief met je studiekeuze aan de slag te gaan". (Sara)

Heb je vragen, stel ze ons:

 • E-mail: studiekeuze@hva.nl
 • WhatsApp: 06 – 28 53 35 46 (werkdagen 09:00 - 16:30 uur)
 • Telefoon: (020) 595 1405 (werkdagen 09:30 - 13:30 uur)

Andere studiekeuzeactiviteiten

Is het Studiekeuzetraject niet wat je zoekt? Dan biedt de HvA de volgende andere mogelijkheden:

Kiezen, hoe doe je dat?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 27 januari 2021

Ervaringen van studenten

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien