Hogeschool van Amsterdam

Studiekeuzetraject

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? Het Studiekeuzetraject van de HvA en UvA is een begeleid traject voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

Het Studiekeuzetraject bestaat uit twee cursusdagen en 4 persoonlijke gesprekken met een keuzecoach. Het resultaat is dat je beter weet welke richting of studie bij je past en wat je nog uit moet zoeken om definitief te kunnen kiezen.

Het traject wordt rondom de open dagen van HvA georganiseerd, zodat je direct de opleidingen die je interessant lijken kunt bezoeken.

Het Studiekeuzetraject duurt ongeveer negen weken en wordt in principe op een HvA-locatie aangeboden. Wanneer de maatregelen rond het coronavirus dit niet toelaten, wordt het traject online aangeboden. We zullen je hier dan zo spoedig mogelijk over informeren.

Twee dagen werk je in groepsverband (maximaal 7 personen) aan verschillende opdrachten. Onder begeleiding van een keuzecoach neem je jezelf en je interesses onder de loep en maak je een studie- en beroepskeuzetest. Je maakt een plan waarin staat wat je gaat doen om tot een keuze te komen. In je eigen tijd onderneem je een aantal oriënterende acties, zoals het bezoeken van een (online) open dag, online meelopen of het interviewen van studenten.

Daarnaast plan je met je keuzecoach vier individuele gesprekken van een uur in. Iedere twee weken heb je zo’n gesprek en daartussen voer je zelfstandig opdrachten uit. In de gesprekken bespreek je de uitkomsten van de opdrachten, ga je dieper in op wie jij zelf bent en bepaal je de acties die je kunt ondernemen om tot een weloverwogen studiekeuze te komen.

Opbouw Studiekeuzetraject

Startdatum: dinsdag 27 oktober 2020

Bijeenkomst 1 2 3 4 5 6

Startbijeenkomst op dinsdag 27 oktober 2020

Individueel gesprek met coach* Groepsbijeenkomst op dinsdag 10 november 2020 Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach*

Startdatum: woensdag 28 oktober 2020

Bijeenkomst 1 2 3 4 5 6
Startbijeenkomst op woensdag 28 oktober 2020 Individueel gesprek met coach* Groepsbijeenkomst op woensdag 11 november 2020 Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach* Individueel gesprek met coach*

* De data van je individuele gesprekken plan je in samen met je keuzecoach.

 • € 250,- voor (ex-) HvA- of (ex-) UvA-studenten.
 • € 400,- voor anderen.

Geef op het aanmeldformulier duidelijk aan of je al eerder bij de HvA of UvA hebt gestudeerd (bij "Richting/startniveau").

Betalen

 • via iDEAL
 • via creditcard (alleen met Mastercard of Visa)
 • via bankoverschrijving: NL 52 DEUT 0428925111, t.n.v. Stichting Hogeschool van Amsterdam, onder vermelding van Kp 230107, K3d en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor een Keuze-3-daagse plus. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken.

Annuleren?

Na inschrijving heb je 14 dagen bedenktijd. Tijdens deze 14 dagen kun je zonder opgave van reden annuleren en wordt je geld terug gestort. Alleen annuleringen gestuurd aan dit e-mailadres worden in behandeling genomen. (Let op: is de startdatum van de cursus binnen deze 14 dagen dan geldt de bedenktijd niet en betaal je 100% van de cursuskosten.)
Na de 14 dagen bedenktijd gelden onderstaande HvA-regels wat betreft de betaling van de cursuskosten:

 • Annulering tot 6 weken voor start van de cursus: € 50,-
 • Annulering 6 - 3 weken voor start van de cursus: 50% van de cursuskosten
 • Annulering 3 - 1 week voor start van de cursus: 75% van de cursuskosten
 • Annulering 1 week of minder voor start van de cursus: 100% van de cursuskosten
 • Annulering na start van de cursus: 100% van de cursuskosten

Op al onze leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden (voor particulieren) van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34215054.

Het Studiekeuzetraject start op:

 • Dinsdag 27 oktober 2020

Meld je hier aan voor het Studiekeuzetraject

Kun je niet meedoen met het Studiekeuzetraject in oktober? Het eerstvolgende Studiekeuzetraject start in februari 2021. Informatie hierover volgt. Heb je vragen over de duur en de kosten van het Studiekeuzetraject? Stuur dan een mail naar studiekeuze@hva.nl

Deelnemers van het Studiekeuzetraject 2017-2018 en 2018-2019:

 • "Ik vind dit een heel goed traject. Je krijgt alle dingen mee die je nodig hebt bij het kiezen van een studie. Ik denk dat dit traject sowieso een groot aantal tips heeft gegeven die je de rest van je leven kunnen helpen om alles weer op een rijtje te krijgen." (Hjalmar)
 • "De persoonlijke gesprekken tijdens dit traject heb ik als erg behulpzaam ervaren, er wordt goed met je meegedacht. Wat ik vooral waardeer is de kritische reflectie van alle studiekeuzebegeleiders, hierdoor zal je dingen merken aan jezelf die je eigenlijk nooit echt doorhad". (Stijn)
 • "In eerste instantie dacht ik dat het traject alleen draaide om het vinden van een studie, maar door de individuele coaching en groepslessen leer je veel meer. Ik durf meer uit te komen voor de beslissingen die ik maak. Het is een goede optie als je geen idee hebt wat je wilt studeren. Daarbij draait het ook om je eigen inzet. Je moet wel bereid zijn om intensief met je studiekeuze aan de slag te gaan". (Sara)

Heb je vragen, stel ze ons:

 • E-mail: studiekeuze@hva.nl
 • WhatsApp: 06 – 28 53 35 46 (werkdagen 09:00 - 16:30 uur)
 • Telefoon: (020) 595 1405 (werkdagen 09:30 - 13:30 uur)

Andere studiekeuzeactiviteiten

Is het Studiekeuzetraject niet wat je zoekt? Dan biedt de HvA de volgende andere mogelijkheden:

Kiezen, hoe doe je dat?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 oktober 2020

Ervaringen van studenten

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien