Hogeschool van Amsterdam

Students that Matter

Ben jij statushouder en kom je aan de HvA studeren? Heb je vragen? Of wil je ondersteuning tijdens je studie? Sluit je dan aan bij het platform Students that Matter (StM).

Dit platform heeft als doel heeft dat jij succesvol in je studie bent en ondersteunt je daarbij zo goed mogelijk. Zo informeert Student that Matter je over alles wat de HvA voor je kan doen. Bovendien ben je lid van een netwerk van andere studenten met een niet-Nederlandse achtergrond die in Amsterdam studeren.

Stel je vragen aan Moh

Wil je weten hoe het is om aan de HvA te studeren? Loop dan op 22 mei via Instagram mee met Moh. Hij is tweedejaarsstudent aan de HvA en ook statushouder. Moh vertelt je over zijn ervaringen en wat je kunt verwachten. Je kunt hem ook al je vragen stellen. Moh spreekt naast Nederlands ook Arabisch.

Vind hier meer informatie

Studiekeuzeactiviteiten op afstand

Vanwege de maatregelen door het coronavirus kun je helaas niet langskomen op de HvA. Maar de HvA biedt nog verschillende studiekeuzeactiviteiten aan die je vanuit huis kunt doen. Zo kun je online meelopen met een student van de opleiding, of een telefonisch studiekeuzegesprek voeren met een keuzecoach.

Kijk hier welke studiekeuzeactiviteiten je nog kunt doen.

Word lid van Students that Matter

Ga je aan de HvA studeren of studeer je al aan de HvA? Als je lid wordt van Students that Matter, dan heb je deze voordelen:

  • Voor eerstejaarsstudenten organiseren we een welkomstbijeenkomst met daarin onder andere informatie over toetstijdverlenging en woordenboekgebruik tijdens tentamens;
  • Je kunt je opgeven voor het krijgen van een studentmentor die je de eerste vier maanden van je studie begeleidt;
  • Je krijgt gemakkelijk persoonlijke ondersteuning van een docent Nt2 of Engels voor je taal- en studievaardigheden;
  • In de WhatsApp-groep worden tips uitgewisseld en kun je je vragen stellen aan medestudenten. Ook houden we je op de hoogte als er iets wordt georganiseerd;
  • StM-meetup organiseert een aantal keer per jaar leuke activiteiten, zodat we samen kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door gezellig te bowlen;
  • Als je een vraag hebt, kunnen we gemakkelijk kijken hoe wij, of iemand anders, je kunnen helpen.

Direct lid worden? Stuur een mailtje naar studentsthatmatter@hva.nl

Lees hier meer informatie over Students that Matter

Staatsexamen II halen en een studiewens aan de HvA

Ben je statushouder, moet je nog Staatsexamen II doen en wil je leren hoe je straks aan de HvA kunt studeren? Ons Taal- en Schakeltraject bereid anderstaligen voor op een studie aan de HvA en op het STEX II.

Lees meer over het Taal- en Schakeltraject

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 mei 2020