Hogeschool van Amsterdam

Keuze-3-Daagse

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De HvA kan je helpen. De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

De Keuze-3-daagse bestaat uit twee cursusdagen en één gesprek met een keuzecoach, verspreid over drie weken. Het resultaat is dat je beter weet welke richting of studie bij je past en wat je daar nog voor uit moet zoeken om definitief te kiezen.

De cursus wordt rondom de open dagen van HvA georganiseerd, zodat je hier direct de studie(s) van je interesse kunt bezoeken.

Twee dagen werk je in groepsverband (maximaal 10 personen) aan verschillende opdrachten. Onder begeleiding van een keuzecoach neem je jezelf en je interesses onder de loep en maak je een studie- en beroepskeuzetest. Je maakt een plan waarin staat wat je gaat doen om tot een keuze te komen. In je eigen tijd onderneem je een aantal oriënterende acties, zoals het bezoeken van een open dag, meelopen of het interviewen van studenten. 
Daarnaast maak je een afspraak met je keuzecoach voor een individueel gesprek van een uur.  Je bent gemiddeld drie dagen bezig met deze keuzecursus.

Lees voor een impressie van de Keuze-3-daagse het artikel op Folia Web.

 • € 150,- voor (ex-) HvA- of (ex-) UvA-studenten. 
 • € 250,- voor anderen.

Geef op het aanmeldformulier duidelijk aan of je al eerder bij de HvA of UvA hebt gestudeerd (bij "Richting/startniveau").

Betalen:

 • via iDEAL
 • via creditcard (alleen met Mastercard of Visa)
 • via bankoverschrijving: NL 52 DEUT 0428925111, t.n.v. Stichting Hogeschool van Amsterdam, onder vermelding van Kp 230107, K3d en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor een Keuze-3-daagse. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken. 

Annuleren?

Na inschrijving heb je 14 dagen bedenktijd. Tijdens deze 14 dagen kan je zonder opgave van de reden annuleren en wordt je geld terug gestort (stuur een e-mail). Let op: is de start van de cursus in deze 14 dagen dan moet je toch 100% van de cursuskosten te betalen.
Na de 14 dagen bedenktijd gelden onderstaande HvA-regels wat betreft betaling van de cursuskosten:

 • Annulering tot 6 weken voor start van de cursus: € 50,- betalen
 • Annulering 6 - 3 weken voor start van de cursus: 50% betalen van de cursuskosten
 • Annulering 3 - 1 week voor start van de cursus: 75% betalen van de cursuskosten
 • Annulering 1 week of minder voor start van de cursus: 100% betalen van de cursuskosten
 • Annulering na start van de cursus: 100% betalen van de cursuskosten

Op al onze leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden (voor particulieren) van toepassing, zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34215054.

Dit studiejaar wordt de Keuze-3-daagse niet meer aangeboden. Je kunt je nu al wel aanmelden voor de Keuze-3-daagse op 27 of 28 oktober. Ook kun je je aanmelden voor een studiekeuzegesprek (voor aankomende studenten), een keuzespreekuur (voor zittende studenten) of voor de Keuzeworkshop: Twijfels na SKC als je bent gaan twijfelen over je keuze na de studiekeuzecheck.

De Keuze-3-daagse wordt weer aangeboden op:

 • Dinsdag 27 oktober 2020 
 • Woensdag 28 oktober 2020
 • Dinsdag 1 december 2020 (aanmelden nog niet mogelijk)
 • Woensdag 2 december 2020 (aanmelden nog niet mogelijk)

Data Keuze-3-daagse:

Dag 1 Dag 2 Dag 3
dinsdag 27 oktober 2020 individueel gesprek
(inplannen met keuzecoach)
dinsdag 10 november
woensdag 28 oktober individueel gesprek
(inplannen met keuzecoach)
woensdag 11 november

 

"De Keuze-3-daagse vond ik een feestje om te doen. Heel inspirerend om te zien hoe de K3D’ers op de eerste dag een beetje weifelend binnen kwamen, maar al tijdens de eerste dag ‘het licht’ aan zagen gaan. De meesten gingen op dag 3 gesterkt en geïnspireerd naar huis".

Heb je vragen, stel ze ons: 

 

Kiezen, hoe doe je dat?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

 

Andere studiekeuzeactiviteiten

Gepubliceerd door  Studentenzaken 11 juni 2020

Ervaringen van studenten

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien