Activiteiten

HvAnti begeleidt aankomende en zittende Caribisch-Nederlandse studenten tijdens hun studie aan de HvA. Dit gebeurt op verschillende manieren.

Om elkaar te leren kennen organiseert de HvA voor alle eerstejaarsstudenten een introductieweek. Naast de reguliere introductieweek heeft HvAnti een eigen introductieprogramma voor Caribisch-Nederlandse studenten. Deze introductieactiviteiten staan in het teken van studeren aan de HvA, studeren in Nederland. We besteden aandacht aan de uitdagingen waar je als student van de Caribisch-Nederlandse eilanden mee te maken krijgt. Daarnaast kan het zijn dat je eigen opleiding/faculteit een eigen introductie organiseert. Zie voor meer informatie de start studiejaarpagina.

"HvAnti staat voor elkaar helpen als het nodig is, naar elkaar luisteren zonder oordelen en samen leuke dingen doen", zegt Mariana, eerstejaarsstudent Hbo-Rechten.

HvAnti wil graag bijdragen aan het studiesucces van Caribisch-Nederlandse studenten. Docenten, medewerkers van de HvA en oudejaarsstudenten uit het HvAnti-netwerk geven verschillende workshops, zodat je jouw eerste studiejaar succesvol kunt afronden. De onderwerpen van deze workshops zijn onder andere: toetsvoorbereiding, 'winter overleven', feedback geven en ontvangen, presenteren en timemanagement.

HvAnti vindt de sociale binding tussen medestudenten erg belangrijk. Om deze te vergroten organiseert HvAnti sociale bijeenkomsten, zoals 'get-togethers', schaatsen in Amsterdam, een sportdag, kerstdiner en nog veel meer.

Het studentmentoraat van HvAnti bestaat uit een aantal succesvolle Caribisch-Nederlandse studentmentoren. Je krijgt als eerstejaarsstudent een ervaren en gemotiveerde studentmentor toegewezen die je intensief volgt en ondersteunt. Je mentor begeleidt je tijdens het eerste jaar bij je studie en in het dagelijks leven er naast. Jouw studentmentor weet als ervaringsdeskundige als geen ander wat je precies kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je studie.

"Om hulp vragen is geen teken van zwakte. Het is erkennen dat je een zetje nodig hebt om verder te kunnen", aldus Eldrick, derdejaarsstudent Aviation.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 14 oktober 2021

Sluit je aan bij HvAnti!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien