Hogeschool van Amsterdam

Training Studeren met dyslexie

In de training 'Studeren met dyslexie' oefen je met nieuwe strategieën, ontvang je tips om effectiever te kunnen studeren en krijg je informatie over de regelingen waarvan je als student gebruik kunt maken. Bovendien zijn er vervolgmodules over schrijven, lezen en spelling en bespreek je knelpunten tijdens een spreekuur.

De training bestaat uit een introductiebijeenkomst, 3 online modules en, na succesvolle afronding daarvan, toegang tot spreekuren. Tijdens de training worden tijdsbesparende leer-, lees- en schrijfstrategieën behandeld.

Introductiebijeenkomst

Tijdens de introductiebijeenkomst worden de volgende onderwerpen besproken:

  • voorzieningen aan de HvA voor studenten met dyslexie
  • hoe lees je een studieboek
  • samenvatten met mindmap en kolommenschema’s
  • tekstschema’s maken voor schrijfopdrachten
  • tentamens leren en maken

Online vervolgmodules

Na de introductiebijeenkomst doorloop je zelfstandig 3 online modules. De modules gaan over schrijven, lezen en spelling. In de modules krijg je tips over hoe je simpel een zin opbouwt, worden de belangrijkste regels over spelling en grammatica nog eens met je doorgenomen en leer je die regels op een eenvoudige manier toepassen. Je krijgt toegang tot de online modules na de introductiebijeenkomst.  

Spreekuur

Vanaf 19 oktober organiseren we speciale spreekuren. Daar kun je terecht met individuele vragen. Om toegang te krijgen tot de spreekuren moet je eerst de online modules afronden, zodat je gericht vragen kunt stellen. De data en tijden van de spreekuren worden tijdens de cursus bekend gemaakt.

 

Frequentie: 

Tweemaal per kalenderjaar

Data 2020-2021:  

Deze training vindt plaats van september tot en met oktober 2020.

Tijd:

De introductiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 september van 15:00 tot 16:00. Studenten doorlopen de online modules zelfstandig in september/oktober. De spreekuren zullen vanaf 19 oktober worden ingepland.

Locatie:

Online, via Microsoft Teams & online modules.

Aantal bijeenkomsten:

Introductiebijeenkomst van 1 uur

Aantal deelnemers:

15

Trainers:  

Een taaldocent en een studentendecaan

Kosten:       

Geen

Bijzonderheden:       

Open inschrijving. Voorwaarde voor deelname spreekuren: je hebt de introductiebijeenkomst bijgewoond en de online modules afgerond.

Deze training start op dinsdag 8 september 2020 met een introductiebijeenkomst. Meld je aan voor de training Studeren met dyslexie via de aanmeldlink rechts bovenaan deze pagina. Navigeer in de kalender naar de datum van de introductiebijeenkomst (8 september) en reserveer een plek. Na aanmelden ontvang je van ons een bevestigingsmail. In de bevestigingsmail vind je een link naar de Microsoft Teams omgeving. Deze heb je nodig om de voorlichting te volgen. Check dus of je deze mail goed ontvangt en bewaar hem goed! Zorg dat je op 8 september op tijd inlogt, zodat we om 15:00 uur ook echt kunnen beginnen.

Heb je je aangemeld, maar komt de training toch niet uit? Wijzig of annuleer dan je aanmelding met de wijzigingslink die staat in je bevestigingsmail. Lukt het niet via de bevestigingsmail? Geef dan je wijziging door via trainingensz@hva.nl.

Doe dit alsjeblieft uiterlijk 48 uur voor de bijeenkomst, dan kan een andere student jouw plaats innemen. Meld je je niet tijdig af, dan word je helaas uitgesloten van alle trainingen die Studentenzaken gedurende dit verdere studiejaar aanbiedt.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 21 juli 2020