Deficiëntie/opfris/21+-cursussen

Heb je wel je havo- of vwo-diploma behaald, maar mis je een eindexamenvak dat nodig is om toegelaten te worden voor een bepaalde opleiding? Of wil je graag je kennis opfrissen op een vakgebied waar je je nog onzeker over voelt? Dan kun je verschillende cursussen volgen.

Deficiëntiecursus

In een deficiëntiecursus volg je een vak waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar dat wel nodig is om toegelaten te worden tot een opleiding. Als je voor de toets een voldoende haalt, kun je de opleiding alsnog volgen. Je kunt er bij sommige vakken ook voor kiezen om alleen de toets te doen.

Opfriscursus

Een opfriscursus kun je volgen als je wel toelaatbaar bent voor een opleiding, maar je je kennis van een bepaald vak wil opfrissen.

21+

Ben je 21 jaar of ouder en doe je mee aan het 21+-toelatingsonderzoek? Dan krijg je bij het behalen van de afsluitende cursustoets vrijstelling voor het betreffende onderdeel van het 21+-toelatingsonderzoek.

Praktische informatie

Studiekeuzecheck

Let op: deelname aan een deficiëntie/opfris/21+-cursus geeft géén vrijstelling voor deelname aan de verplichte studiekeuzecheck.

Hieronder vind je onder andere de startdata, de duur, de boek(en) en de kosten van de cursus.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de deficiëntietoets te doen, zonder de cursus te volgen. Je bereidt je dan zelfstandig voor op deze toets.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 3 november 2021