Examentraining Maatschappijleer

Met deze training bereid je je voor op de vaktoets (Leraar) Maatschappijleer van het 21+-toelatingsonderzoek. Totale studiebelasting bedraagt 40 uur: 15 contacturen en 25 uur zelfstudie.

Voor kandidaten die zich met een training voorbereiden op de vaktoets Maatschappijleer van de faculteit FMR en op de vaktoets van de opleiding Leraar Maatschapijleer van het 21 +-toelatingsonderzoek

• Minimaal aantal deelnemers per examentraining: 10
  • De aangegeven data en tijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
  • Minimaal 5 werkdagen voor de start van de examentraining ontvang je per e-mail alle benodigde informatie.

Examentraining I
Uiterste aan- en afmelddatum: zondag 8 maart 2020.

Lesdagen

Dinsdag 24 maart 2020
Dinsdag 31 maart 2020
Dinsdag 7 april 2020
Dinsdag 14 april 2020
Dinsdag 21 april 2020

Lestijden 18.00 - 21.00 uur

In deze training staan vier thema’s centraal:

• rechtsstaat;
  • parlementaire democratie;
  • pluriforme samenleving;
  • verzorgingsstaat.

Elk thema wordt in een van de bijeenkomsten behandeld. Tijdens de cursus krijg je de gelegenheid om de kernbegrippen uit te diepen en te koppelen aan de actualiteit. In de laatste bijeenkomst wordt de stof kort herhaald en krijg je de kans om vragen te oefenen.

Er wordt verwacht dat je voorbereid naar de bijeenkomsten komt. Dit betekent dat je het hoofdstuk uit het boek hebt bestudeerd. Ook maak je de opdrachten in het boek (behalve de onderzoeksopdrachten). Controleer of je de belangrijkste begrippen kent. Deze zijn vet gedrukt in de tekst, in het register en in de begrippenlijst. Er is ook een werkboek naast dit theorieboek. Dit is niet verplicht maar kun je aanschaffen om de theorie eigen te maken. Tot slot volg je de politieke en maatschappelijke actualiteiten in de media en koppel je deze aan begrippen en theorieën in het boek.

• Thema’s Maatschappijleer voor HAVO – Lesboek 5e druk augustus 2017
    Uitgeverij Essener. ISBN: 9789086742332
    Richtprijs: € 39,90

€ 225,-  exclusief deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Je kunt betalen via iDEAL of Credit Card (Mastercard en Visa). Betalen is onderdeel van het aanmeldingsproces.

NL52DEUT0428925111 t.n.v. Hogeschool van Amsterdam o.v.v. KP230105, Maatschappijleer en jouw voor- en achternaam.

Upload bij je aanmelding:

• Kopie van een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsvergunning of een buitenlands paspoort).

Je meldt je aan via het digitale aanmeldformulier (rechts op de pagina). Je aanmelding wordt alleen verwerkt als alle verplichte velden zijn ingevuld en de gevraagde documenten zijn toegevoegd. Als je digitale aanmelding goed is afgerond, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Dit is niet de bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging van inschrijving ontvang je in een aparte e-mail. Studentenzaken neemt binnen vijf werkdagen contact op bij eventuele onduidelijkheden.

Je ontvangt uiterlijk vijf werkdagen voor de start van de training een uitnodiging. Hierin staat de locatie en overige informatie die voor jou van belang is. Lees deze dan ook altijd goed door. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer eerst je spamberichten; de uitnodiging is een groepsmail en kan als spam gezien worden.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan uiterlijk 4 werkdagen vóór de start van de training contact met ons op via toelatingstoets@hva.nl

Op de aanmelding voor deze cursus / examentraining zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden HvA particulieren van kracht. De in artikel 3 van de verkoopvoorwaarden genoemde onderwijsdatum, betreft voor deze cursus/examentraining de eerste lesdag van de cursus/training.

• Binnen 2 weken na aanmelden kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Echter als de cursus start binnen 2 weken na aanmelding, kun je alleen kosteloos annuleren tot het moment van de start.
  • Annuleer je na deze termijn, dan geldt de volgende opbouw:

Verschuldigd bedrag aanmelder

Tot 6 weken voor start

€ 50,- verschuldigd

6 tot 3 weken voor start

50% deelnametarief verschuldigd

3 tot 1 week voor start

75% deelnametarief verschuldigd

1 week voor start

100% deelnametarief verschuldigd

In uitzonderlijke gevallen kan de organisatie van de cursus beslissen om af te wijken van deze annuleringsregeling (b.v. bij bijzondere persoonlijke omstandigheden). Onderbouwde verzoeken met bewijsstukken kunnen via toelatingstoets@hva.nl ingediend worden.

Mocht de cursus niet doorgaan vanwege te weinig kandidaten, wordt het volledige bedrag geannuleerd.

Je aanmelding voor de examentraining Maatschappijleer staat los van:

Deelname aan de Studiekeuzecheck is voor 21 +-kandidaten verplicht.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 10 oktober 2019