Wiskunde B HBO-ICT vaktoets

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets Wiskunde B van het 21+-toelatingsonderzoek voor de ICT-opleidingen.

• HBO-ICT
  • Ad Cyber Security (Associate degree, deeltijd)
  • Ad Frontend Design & Development (Associate degree, voltijd)
  • Ad Logistiek deeltijd (Associate degree)
  • Ad Logistiek voltijd (Associate degree)
  • Ad Software Development (Associate degree, voltijd)

Het examen is gebaseerd op de algebracomponent van het havo Wiskunde B-programma.

De toets wordt, wanneer het mogelijk is, op locatie afgenomen en duurt 2,5 uur.

Voorbereidende cursus

Als je slaagt voor de cursus Wiskunde B HBO-ICT krijg je vrijstelling voor het onderdeel Wiskunde B van het 21+-toelatingsonderzoek. Het certificaat is twee studiejaren geldig. Je hoeft dan alleen deel te nemen aan de taaltoetsen Nederlands en Engels. Als je besluit de cursus te volgen dan is het wel mogelijk om de taaltoetsen te maken voordat het resultaat van de cursustoets bekend.

Zie de toelatingseisen op de opleidingspagina’s van HBO-ICT (vt) of HBO-ICT (dt) voor meer informatie over deze cursussen en de aanmeldprocedure.

Als je slaagt voor de cursus krijg je vrijstelling voor het onderdeel Wiskunde B van het 21+-toelatingsonderzoek. Het certificaat is twee studiejaren geldig. Je hoeft dan alleen deel te nemen aan de taaltoetsen Nederlands en Engels. De taaltoetsen maak je voordat het cursusresultaat van Wiskunde B bekend is.

Schrijf je op tijd in voor de taaltoetsen van het 21+-toelatingsonderzoek. en geef hierbij aan dat je vrijstelling aanvraagt voor de vaktoets Wiskunde B ICT. Bij deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek stuur je een kopie van het wiskundecertificaat aan de organisatie van het 21+-toelatingsonderzoek.

Neem je niet deel aan de cursus dan moet je de vaktoets Wiskunde B-ICT afleggen als onderdeel van het 21+-toelatingsonderzoek.

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek:

• Basisvaardigheden wiskunde voor het HTO
    Auteurs: Douw-Jan Douwes en Jaap Grasmeijer
    ISBN: 9789001575175 (4e druk)
    Richtprijs: € 39,99

Voorbeeldexamen

Een voorbeeldexamen is beschikbaar.

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

• Een grafische rekenmachine is niet toegestaan.
  • Een eenvoudige rekenmachine is wel toegestaan (met o.a. een sinus, cosinus en worteltoets).
  • Bij de examenopgaven wordt de formulekaart havo verstrekt.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 20 september 2021