Hogeschool van Amsterdam

Toets Horeca & Voeding / Mens en Technologie

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets Leraar Horeca & Voeding en Leraar Mens en Technologie van het 21+-toelatingsonderzoek.

Leraar Horeca & Voeding en Leraar Mens & Technologie

Het examen toetst de volgende onderwerpen:

De toets bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Een rekentoets (referentieniveau 3F);
  2. Een workshop ter voorbereiding van de vaktoets/vakles
    1. Vak en didactiek: hoe maak je een vakles met elementen van natuurkunde, scheikunde of voedingstechnologie.
  3. Een vaktoets/vakles

De rekentoets wordt afgenomen door het 21+-toelatingsonderzoek. De workshop en de vaktoets/vakles zal bij de opleiding zelf plaatsvinden.

  1. Rekenkundige bewerkingen die op de juiste manier moeten worden uitgevoerd. De duur van de toets is 2 uur.
    1. De toets zal online mondeling afgenomen worden.
  2. De workshop heeft een duur van 3 uur. De workshop zal online afgenomen
  3. De vaktoets/vakles heeft een duur van 4 uur. In principe zal de toets online afgenomen worden. Mocht het mogelijk zijn deze op locatie af te nemen dan zal hiervoor gekozen worden.

  • De rekentoets wordt afgenomen op de data zoals aangegeven op de pagina van het 21+-toelatingsonderzoek.
  • De workshop vindt plaats op 12 mei 2021 van 15.00 – 18.00 uur
  • De vaktoets/vakles vindt plaats op 29 mei 2021 van 10.00 – 14.00 uur

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek:

Rekenen Totaal 3F
Auteur: Rik Jansen
www.uitgeversgroep.nl
ISBN: 9789400212480
Richtprijs: € 32,50

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

  • Het gebruik van een (grafische) rekenmachine is toegestaan.
  • Een formuleblad en tabel zit achter de toets.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 26 oktober 2020