Geschiedenis vaktoets

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets Geschiedenis van het 21+-toelatingsonderzoek voor de opleidingen van de faculteit Maatschappij en Recht en de opleiding Leraar Geschiedenis.

• HBO-Rechten
  • Sociaal Juridische Dienstverlening
  • Social Work (voorheen SPH, CMV en MWD)
  • Leraar Geschiedenis

In de toets staan twee thema’s centraal:

• de geschiedenis van de Nederlandse Opstand en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, 1515-1648;.
  • de geschiedenis van Duitsland, 1871-1945.

De toets bevat open vragen en duurt 2 uur.

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek: Geschiedeniswerkplaats havo historische contexten examnkat. ISBN-nr: 9789001708566

Onder andere verkrijgbaar bij Studystore.

Voor de voorbereiding dien je de twee opgegeven thema’s (‘Nederlandse Opstand en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, 1515-1648’ en ‘Duitsland, 1871-1945’) te bestuderen. Het thema ‘Koude Oorlog’, dat ook in het katern wordt behandeld, kun je overslaan. Het is belangrijk de stof over de twee thema’s goed te bestuderen, samen te vatten en te schematiseren. Daarnaast is het belangrijk de opdrachten en de proefexamens in het katern te maken.

• Zelfstandig voorbereiden met de verplichte literatuur (zie hierboven).

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

Hulpmiddelen zijn niet toegestaan.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 3 april 2019