Geschiedenis vaktoets

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets Geschiedenis van het 21+-toelatingsonderzoek voor de opleidingen van de Faculteit Maatschappij en Recht en voor de vaktoets van de opleiding Leraar Geschiedenis.

• HBO-Rechten
  • Sociaal Juridische Dienstverlening
  • Social Work (voorheen SPH, CMV en MWD)
  • Leraar Geschiedenis
  • AD Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn

In de toets staan drie thema’s centraal:

• Het Britse rijk 1620 – 1900
  • Duitsland in Europa 1918 – 1991
  • Nederland 1948 - 2008

De toets wordt, indien mogelijk, schriftelijk afgenomen tijdens een twee uur durende zitting.

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek: Geschiedeniswerkplaats havo historische contexten examenkatern

• ISBN: 9789001903541
  • ISBN: 9789001708566

Onder andere verkrijgbaar bij Studystore.

Voor de voorbereiding dien je de stof goed te bestuderen, samen te vatten en te schematiseren. Daarnaast is het belangrijk de opdrachten en de proefexamens in het katern te maken.

Hieronder nog enkele tips om je voor te bereiden

• Lees de hele tekst en focus je niet alleen op de kernwoorden.
  • Verbind de gebeurtenissen aan elkaar en vertel het verhaal daarna aan iemand anders (je kunt iets niet goed mondeling overbrengen als je de stof niet beheerst).
  • Zet alle belangrijke data in een tijdlijn. Voeg daarna de gebeurtenissen en belangrijke termijn die erbij horen toe.

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

Hulpmiddelen zijn niet toegestaan.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 15 maart 2022