Hogeschool van Amsterdam

Microsoft 365

Met Microsoft 365 kunnen onze medewerkers en studenten op een veilige manier samenwerken met anderen binnen en buiten de HvA. Ben jij uitgenodigd voor Teams, OneDrive of SharePoint van Microsoft 365? Op deze pagina vind je belangrijke info en instructies wat je moet doen om hier toegang voor te krijgen.

Gemak en veilig

Het samenwerken in Microsoft 365 biedt veel gemak. Bestanden die met jou gedeeld zijn, staan in de cloud. Dat betekent dat je er met elk apparaat bij kunt: je laptop, tablet of mobiel. Om ervoor te zorgen dat de bestanden veilig in de cloud staan, hebben we die beveiligd met een extra inlogstap: tweestapsverificatie.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie zorgt ervoor dat bij het inloggen een extra check kan worden gedaan om de identiteit van de persoon die inlogt met zekerheid vast te stellen. Bij het gebruik van Microsoft 365 wordt je gevraagd je login te verifiëren via je mobiele telefoon. Op deze wijze zorgen we ervoor dat alleen jij bij de bestanden kunt die met jou zijn gedeeld. Lees meer over tweestapsverificatie.

Regel in twee stappen je toegang

Als je een uitnodiging hebt gekregen van een HvA-medewerker of een -student voor Teams of SharePoint Online, zijn er twee stappen nodig om toegang te krijgen:

  1. (opnieuw) aanmelden bij de Microsoft 365-omgeving bij de HvA
  2. eenmalig de tweestapsverificatie voor de Microsoft 365-omgeving van de HvA te activeren via je mobiele telefoon.

Volg hieronder de instructies voor de situatie die voor jou geldt om je toegang te regelen. Je hoeft deze stappen in principe maar éénmalig te doorlopen.

Als je geen Microsoft-account hebt, zul je er eentje moeten aanmaken. Met dit account kun je je aanmelden bij Teams of SharePoint Online van de HvA. Volg hiervoor onderstaande instructies.

Instructie aanmaken van een Microsoft-account

Nadat je je Microsoft-account hebt aangemaakt, ga je tweestapsverificatie instellen op je mobiele telefoon. Die heb je nodig om de code te ontvangen waarmee je je inlog bevestigt op Teams of SharePoint Online van de HvA

Instructie instellen tweestapsverificatie met een Microsoft-account

Je doorloopt de volgende stappen

  1. aanmelden bij de Microsoft 365-omgeving van de HvA door het accepteren van de voorwaarden van de HvA.
  2. instellen van tweestapsverificatie op je mobiele telefoon. Die heb je nodig om de code te ontvangen waarmee je je inlog bevestigt op Teams of SharePoint Online van de HvA.

Download de instructie wanneer je een Microsoft-account hebt

Dan zijn dit de stappen die je moet uitvoeren:

  1. Aanmelden met je huidige Microsoft 365-account bij de Microsoft 365-omgeving van de HvA
  2. instellen van tweestapsverificatie voor de Microsoft 365-omgeving van de HvA. Deze stap moet je ook doen wanneer je al tweestapsverificatie hebt ingesteld voor je eigen organisatie.

Download deze instructies wanneer je een Microsoft 365-account hebt

Vragen

Heb je vragen of loop je tijdens de installatie ergens tegen aan? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij, dan kun je terecht bij de Servicedesk ICT Services van de HvA op 020-5951402. De Servicedesk is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur.

Gepubliceerd door  ICT Services 4 mei 2021