Hogeschool van Amsterdam

Wachtwoordregeling

De wachtwoordregeling van de HvA schrijft voor dat alle medewerkers en studenten jaarlijks hun HvA-ID-wachtwoord wijzigen.

Sinds begin 2018 krijg je als medewerker automatisch bericht wanneer je je wachtwoord moet wijzigen. Door je wachtwoord regelmatig te wijzigen, verklein je de kans dat je wachtwoord in verkeerde handen valt en misbruikt wordt.

Veilig werken

De wachtwoordregeling maakt deel uit van een aantal interventies die de HvA doet op het gebied van veilig werken. De HvA hecht veel waarde aan digitale veiligheid en privacy. Daarom gaan we zorgvuldig om met data en persoonsgegevens en blijven we investeren in veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers en studenten en de weerbaarheid van onze digitale infrastructuur. Een voorbeeld daarvan is de wachtwoordregeling.

Je werkplek klaar voor de toekomst

In 2018 krijgt jouw ICT-werkplek een flinke upgrade. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat jouw ICT-werkplek goed blijft werken, de nieuwste applicaties kan ondersteunen en goed beveiligd is. De wachtwoordregeling maakt deel uit van deze upgrade. In het lemma ICT-werkplek lees je welke veranderingen je nog meer kunt verwachten en wanneer die zullen plaatsvinden.

Gepubliceerd door  ICT Services 28 mei 2018