Topsportcoördinator FDMCI

Vacant

De faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie heeft nog geen topsportcoördinator, daarom loopt het contact via Nina van Huissteden (Topsportcoördinator TAA).

Ik ben Nina Kee- van Huissteden, 39 jaar, en opgegroeid in Vleuten. Vanaf jongs af aan zat ik op softbal. Ik heb de sport geleerd bij UVV en mij verder ontwikkeld in de hoofdklasse bij HCAW en (meervoudig landskampioen) Terrasvogels. Als catcher en aanvoerder in Jong Oranje en Nederlands softbalteam van 1998- 2008. Op dit moment tennis ik en geniet ik samen met mijn man en drie kinderen van het leven op de voetbalvelden en de balletschool.

Sport quote

“There may be people that have more talent than you, but there is no excuse for anyone to work harder than you do.”– Derek Jeter

Favoriete sport

Honk- en softbal, tennis, zwemmen, schaatsen, voetbal

Favoriete sportmoment

Voor mij persoonlijk het winnen van het EK in 1998 en het kwalificeren voor de Olympische spelen in 2007. Als toeschouwer het prolongeren van olympisch goud van Pieter van den Hoogenband en het behalen van olympisch goud van Epke Zonderland. Maar ook Ajax die in 2019 boven zichzelf uitstijgt in de Champions League. Daarnaast geniet ik van sporters die ondanks emotionele gebeurtenissen toch presteren. Bijvoorbeeld Ireen Wust die goud wint op de WK afstanden na het verliezen van haar beste vriendin. Esther Vergeer die tennis gebruikt als uitlaatklep en de beste van de wereld wordt. Maar ook Leontien van Moorsel die een gevecht met zichzelf heeft gehad en het beste uit zichzelf haalt bij wielrennen.

Favoriete atleet

Esther Vergeer, Jessica Mendoza en Sven Kramer