Web

Op deze pagina vind je meer informatie over de website van de HvA: www.hva.nl.

De website van de HvA – hva.nl - is gemaakt in een Bloomreach/Hippo CMS systeem. De lay-out is ontworpen volgens de HvA-huisstijlinstructies uit 2014, toegespitst op online gebruik. Naar aanleiding van de aanpassing van de huisstijl in 2020, wordt binnenkort een aantal elementen aangepast: raster van de banners, footer en font van de pay-off ‘Creating tomorrow’.

Het stramien en de kleuren van de website-elementen liggen vast in Bloomreach/Hippo. Voor de fotografie gelden de fotografierichtlijnen.

Voor de sectie- en paginabanners worden rastervarianten ontwikkeld in het CMS, waar redacteuren gebruik van kunnen maken. Er worden dan drie driehoeken over de banner heen geplaatst. Bij het plaatsen van een banner kan een van deze rastervarianten worden gekozen. Er is één vrije variant. In dat geval worden er geen driehoeken over de banner geplaatst, maar moet de vormgever zelf de drie driehoeken verwerken in de foto (uiteraard ook volgens het raster zoals beschreven in het huisstijlhandboek). De verwachting is dat dit in april 2020 gerealiseerd gaat worden.

De richtlijnen voor de website staan beschreven in het huisstijlhandboek. Er is geen apart handboek meer voor de website.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 augustus 2020