Amstelcampus

Op de kop van de Wibautstraat ligt de Amstelcampus: een bruisende stadscampus waar ca. 28.000 studenten studeren, werken, wonen en recreëren.

Opzet van de Amstelcampus

De Amstelcampus telt zeven onderwijsgebouwen: het Kohnstammhuis, het Theo Thijssenhuis, het Benno Premselahuis, het Koetsier-Montaignehuis, het Muller-Lulofshuis, het Wibauthuis en Studio HvA.

Er zijn faciliteiten zoals collegezalen, leercentra, servicepunten, diverse restaurants, parkeergarages en (inpandige) fietsenstallingen. De pleinen zijn zo ingericht dat ze in directe verbinding staan met de buurt. Op de campus zijn sportfaciliteiten te vinden, maar ook horeca, een uitzendbureau en een supermarkt. Dat klinkt omvangrijk en dat is het natuurlijk ook; tegelijkertijd is de campus zo opgezet dat je er snel je plek vindt en je thuis voelt. Tevens zijn er nu ruim 300 woonunits voor studenten op de campus, en komen daar in 2017 nog bijna 70 woningen bij. De woningen zijn in beheer van Woonstichting De Key.

Centrale locatie

De HvA heeft met de ontwikkeling van de Amstelcampus een weloverwogen keuze gemaakt voor het concentreren van een groot deel van het onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op een centrale locatie in Amsterdam. Vier van de zeven faculteiten (Business en Economie (deels), Digitale Media en Creatieve Industrie, Maatschappij en Recht, en Onderwijs en Opvoeding) zitten nu op de Amstelcampus. De faculteiten Gezondheid, Bewegen, Sport en Voeding en een gedeelte van Business en Economie (internationale opleidingen) zijn op andere locaties in de stad gehuisvest.

Goed voor onderwijs en stad

Door in de stad te investeren en een plek te creëren waar studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar tegenkomen kunnen we nieuwe ideeën ontwikkelen, kennis uitwisselen en samenwerkingsverbanden aangaan met onze omgeving. Dat is goed voor het onderwijs én goed voor de stad.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 februari 2020
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien