Hogeschool van Amsterdam

Studentendecaan FDMCI

Met een studentendecaan kun je vertrouwelijk spreken over persoonlijke kwesties die je studie beïnvloeden. In de linkerkolom lees je waar veel gesprekken over gaan. De bezoektijden (inloopspreekuren) vind je via de rechterkolom onder Studentendecanen FDMCI. Kijk ook onderaan bij trainingen om efficienter te studeren.

Valt het studeren toch wat tegen en kun je wat extra hulp gebruiken? Maak gebruik van onze gratis trainingen:

Timemanagement dinsdag 4 februari 15-17 uur
Studeren met AD(H)D twee bijeenkomsten, woensdag 5 + 12 februari,  14-16 uur
EHBO bij tentamenstress donderdag 13 februari 10-12.30 uur

Meld je snel aan via de aanmeldknop rechts op de pagina van de betreffende training. Klik in de kalender op Februari 2020.

Kijk voor informatie over de dyslexieprocedure naar het lemma ‘Toetstijdverlenging’.

Tijdens een inloopspreekuur (zie rechterkolom) kun je zonder afspraak langskomen. We inventariseren je vraag of probleem, bespreken het en maken een vervolgafspraak als er meer tijd nodig is. Ons contact is vertrouwelijk: zonder jouw toestemming en medeweten geven we geen informatie aan derden.

Na verkenning van jouw vraag geven we je informatie en advies en helpen je acties in te zetten, die leiden tot een verbetering van je persoonlijk functioneren in relatie tot studie en/of stage. We hebben hiervoor specifieke deskundigheid op het gebied van bijvoorbeeld keuzebegeleiding, studeren met een functiebeperking en studiefinanciering, en we hebben veel ervaring met het adviseren en begeleiden van studenten bij persoonlijke problemen.

Ook adviseren we de examencommissie en de opleiding over de gewenste faciliteiten en aanpassingen zodat studenten goed kunnen studeren ondanks persoonlijke belemmeringen. Zonodig verwijzen we door (studentenarts, studentenpsycholoog, maatschappelijk werker, een hulpverlener uit de GGZ, e.d.).  

Klik hier voor meer informatie.

Naast individuele gesprekken bieden wij ook trainingen die jou kunnen helpen bij het studeren, bijvoorbeeld de training Timemanagement, EHBO bij tentamenstress en Studeren met dyslexie. Wij kunnen je adviseren om een training te volgen, maar je kan je ook zelf aanmelden. 

  • Training Studeren met dyslexie
  • Training Studeren met AD(H)D
  • Training Timemanagement
  • Training EHBO bij tentamenstress

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 januari 2020