Hogeschool van Amsterdam

Makers Lab FDMCI

Ben je ideeën aan het genereren en zoek je inspiratie? Zit je midden in een ontwerpproces en zoek je concrete oplossingen? Of wil je een prototype maken of verbeteren? Het Makers Lab is de doe-het-zelf makerspace voor studenten, docenten en (onderzoeks)medewerkers.

Mogelijkheden

In deze open werkplaats kun je terecht om ideeën vorm te geven in materialen als hout, kunststof, metaal en textiel. Ook kun je printplaatjes produceren voor je elektronica en wearables projecten. In het Makers Lab vind je verder 3D-printers, een PCB freesmachine, lasersnijders, een schuimsnijder en een snijplotter.

Ondersteuning

Er zijn dagelijks instructeurs aanwezig om je te helpen bij het gebruik van de apparatuur zodat je zelf aan de slag kunt. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de machines. Je kiest en betaalt wel je eigen materiaal.

Aan de slag

Wil je in het Makers Lab aan de slag? Kom dan langs in het Benno Premselahuis, ruimte 00B05 (ma t/m do van 8:30 tot 18:00 uur en vr van 8:30 tot 16:30 uur) om een afspraak te maken. Neem zelf je materiaal mee, of laat je adviseren over de materiaalopties en verkooppunten.

Volg een minor in het Makers Lab!

Wil je je verdiepen in alle mogelijkheden van het Makers Lab, alle tools beheersen als een pro en leren hoe je maak- en vormgevingsvaardigheden kunt inzetten als onderzoeksmethode? Dan is de nieuw ontwikkelde minor Makers Lab: Making as Design Research van 30 ECTS wat voor jou. De eerste pilot gaat van start in het tweede semester van schooljaar 2017-2018. Minoren Makers Lab

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 juli 2017