Competenties HBO-ICT

Om te functioneren als een professional in de ICT moet je je kennis en vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk. Wij noemen de combinatie van kennis, vaardigheden en attitude, oftewel houding, een competentie

De studie is zo opgebouwd dat je werkt aan het verwerven van alle competenties, elk jaar op een hoger niveau. Kennis doe je meestal op tijdens de cursussen, terwijl je vaardigheden en de juiste attitude kunt leren tijdens de projecten en op stage.

De beroepstaken waaraan een Bachelor of ICT werkt, zijn beschreven in ‘Domeinbeschrijving Bachelor of ICT 2018’. Je kunt de competenties voor onze opleidingen hier rechts terugvinden. In de domeinbeschrijving worden de competenties Professional Skills genoemd. Deze vind je hiernaast uitgewerkt, voor de studenten die zijn gestart in 2022 of later, onder het kopje Professional Skills 2023-2024.

Studenten die al eerder aan de opleiding begonnen zijn, blijven een oudere versie van de competenties gebruiken. Deze zijn iets anders geformuleerd dan de Professional skills maar zijn zeker nog goed te gebruiken. Je vindt ze onder het kopje ‘Competenties HBO-ICT voor hoofdfase-studenten’. Daar vind je ook Feedbackformulieren die je kunt gebruiken in het onderwijs.

De hele ‘Domeinbeschrijving Bachelor of ICT 2018’ met de professional skills en de beroepstaken vind je ook hiernaast.

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 5 september 2023