Topsportcoördinator faculteit Gezondheid

Sarah Scherer

Ik ben Sarah Scherer, docent Fysiotherapie bij de Faculteit Gezondheid. Zowel thuis als tijdens mijn werk als (docent)fysiotherapeut ben ik veel betrokken bij sport. Ik heb zelf 12 jaar aan atletiek gedaan waarbij ik mij vooral gespecialiseerd heb in hordenlopen. Mijn keuze voor fysiotherapie had naast mijn interesse in het menselijk lichaam ook te maken met het feit dat fysiotherapeuten veel met sporters werken.

Tijdens mij studie heb ik dit kunnen combineren met een stage bij Ajax en als praktiserend fysiotherapeut ben ik nu al 10 jaar één van de vaste fysio’s bij het ABN AMRO tennis toernooi in Rotterdam. Thuis staat de televisie vaak afgestemd op sport. Ik volg het wielrennen, tennis, voetbal, schaatsen en atletiek op de voet, maar natuurlijk ook de grote evenementen als olympische spelen en WK’s en EK’s.

Sport quote

"I’m a positive thinker, and I think that is what helps me the most in difficult moments” - Roger Federer

Favoriete sport

Wielrennen, tennis en atletiek

Favoriete sportmoment

Te veel om er maar één te mogen kiezen. Bij de mooiste sportmomenten denk ik meteen aan Epke Zonderland die goud wint op de rekstok op de olympische spelen in Londen 2012, met het commentaar van Hans van Zetten. Magistraal om zijn oefening te zien en dan te eindigen met het verslag van Hans van Zetten: “… en hij staat, ik sta.”. Ik krijg elke keer weer kippenvel. Daarnaast kan bij mij als wielerfanaat de Giro overwinning van Dumoulin niet ontbreken. En als laatste het wereldrecord van Usain Bolt van 9.58 sec. op het WK in Berlijn van 2009.

Favoriete atleet

Roger Federer, Usain Bolt en Michael Boogerd (jeugdidool)

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 7 december 2020