Deep Democracy

De loopbaancoach

Conflict is lastig, conflict is risicovol, en vaak gaan we conflict dan ook liever uit de weg. Conflict heeft daarentegen ook grote potentie. Conflict als weg naar vrijheid, openheid en groei in de relatie. Hoe deze weg te bewandelen?

In deze aflevering van De Loopbaancoach neemt Yonathan Keren ons mee in de wereld van conflict en wat de werkwijze van Deep Democracy hierin te bieden heeft. Yonathan is de oprichter van the house of Deep Democracy. Door meningsverschillen niet te vermijden, maar ze te omarmen geef je ruimte aan nieuwe perspectieven en visies. Deep Democracy is ontstaan in Zuid Afrika. De grondleggers Greg en Myrna Lewis schreven het boek 'Inside the No'. “Conflict is een gevolg van identiteit”, zegt Yonanthan. “De bevrijding van identiteit kun je ervaren via conflict. Door het aan te gaan. Het conflict op tafel krijgen en bespreekbaar maken brengt je in een staat die je laat ervaren dat je niet zo gescheiden bent van de ander als je dacht…”. In deze podcast neemt Yonathan ons mee in de vijf stappen van Deep Democracy om dit te bewerkstellen. De werkwijze is gericht op het werken met groepen, maar ook heel waardevol voor het één op één gesprek.

Accepteer de marketingcookies om deze podcast te beluisteren.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht https://soundcloud.com/deloopbaancoach/deep-democracy 17 november 2022