Praktische informatie

Als je straks gaat studeren kan de stap naar een hbo-instelling best groot zijn. Zorg daarom dat je goed weet wat je kunt verwachten. Lees hier meer over werkvormen, hoorcolleges, werkgroepen en practica.

Kiezen, hoe doe je dat? Een studie kies je stap voor stap. Benieuwd? Meer informatie vind je hier .

Twijfels over een opleiding? De studiekeuzecheck biedt jou de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. Op deze pagina vind je meer over de studiekeuzecheck. Woon je in de periode van de studiekeuzecheck nog niet in Nederland? Dan kun je bij sommige opleidingen online deelnemen, bijvoorbeeld via een Skype-gesprek. Bekijk de procedure bij de opleiding van jouw keuze. Vragen over de studiekeuzecheck? Stel hier je vraag.

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Lees hier meer over het stappenplan (her)inschrijven.

Begin jij binnenkort met een studie aan de HvA? Kies hier de opleiding die je gaat volgen en lees wat je allemaal moet weten om zorgeloos aan je nieuwe opleiding te beginnen.

Schrijven, lezen en presenteren: taal is onlosmakelijk verbonden met een hbo-studie. Je kunt op verschillende manieren werken aan je taalvaardigheid. Meer informatie vind je op deze pagina.

Hoe vind ik een studentenkamer en wat zijn de voor- en nadelen van op jezelf wonen? Het antwoord op dit soort vragen over huisvesting vind je hier .

Als student kun je last hebben van prestatiedruk, studiestress of somberheid. Dit zijn maar enkele voorbeelden van lichte psychische klachten waar je tijdens je studie mee te maken kunt krijgen. De HvA biedt online modules aan om je inzicht te geven in je mentale gezondheid.

Online modules

Met behulp van online modules krijg je handvatten en tips om te voorkomen dat jouw psychische klachten verergeren. Uiteraard wordt jouw informatie vertrouwelijk behandeld: je kunt de modules kosteloos en anoniem volgen.

Hier lees je meer over de modules

Studentendecaan

Ben je na het doorlopen van de online modules nog niet voldoende geholpen of merk je dat je klachten invloed hebben op je studievoortgang? Ga dan naar het spreekuur van de studentendecaan van jouw opleiding.

Ben je vragen of opmerkingen over de online modules? Mail deze naar studentendecanaat@hva.nl.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 19 oktober 2022

Tips voor studiekiezers!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien