(Studie)keuzes

Heb je twijfels over je studiekeuze of studieloopbaan en kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina lees je hoe de HvA jou hierin kan ondersteunen.

Of je nu al studeert aan de HvA of nog niet: de HvA helpt je bij het maken van (studie)keuzes. Twijfel je welke studie bij je past? Of merk je dat je opleiding anders is dan je had verwacht? Ben jij al wat verder in je studie en sta je voor de keuze voor een afstudeerrichting of minor?

Blijf niet te lang lopen met je twijfels en plan vandaag nog een gesprek met een keuzecoach in. Tijdens dit gesprek brengen jullie samen je twijfels in kaart, gaan jullie na welke wensen je hebt en wat je mogelijkheden zijn.

Een gesprek met een keuzecoach is gratis, duurt max 30 minuten en wordt online, telefonisch én op HvA-locaties aangeboden.

> Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over een specifieke opleiding of heb je een praktische vraag? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Merk je dat je opleiding anders is dan je had verwacht en twijfel je of je door moet gaan met je opleiding? Volg dan de workshop - twijfel over studiekeuze. Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van een keuzecoach in een klein groepje (max 6 deelnemers) aan de slag om tot een plan te komen. Na deze workshop heb je meer zicht op wie jij zelf bent, wat er wel en niet bij je past en wat voor jou belangrijk is bij het maken van keuzes. Ook weet je welke stappen jij kunt ondernemen om een stap verder te komen in het oplossen van je dilemma.

Deze workshop is bedoeld voor HvA-studenten die twijfelen over hun huidige studie. De workshop wordt iedere woensdag van 10.30 tot 12.30 uur gegeven.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij in korte tijd stappen maken in je studiekeuzeproces? Kun jij drie dagen blokken in je agenda om je volledig te richten op je studiekeuze? Doe dan mee aan de Keuze-3-daagse van de HvA.

De Keuze-3-daagse bestaat uit twee cursusdagen en één gesprek met een keuzecoach, verspreid over drie weken. Met als resultaat dat je beter weet welke richting of studie bij je past en welke stappen je moet zetten voor je definitieve keuze.

Meer informatie en aanmelden

Heb jij een tussenjaar en wil je aan de slag met je studiekeuze? Of ben je gestopt met je opleiding en wil je een bewustere keuze maken? Dan is het studiekeuzetraject wat voor jou!

Met een groep medestudenten ga je samen met een coach aan de slag met je studiekeuze. Het traject duurt 3 maanden en per week besteed je ongeveer 10 uur aan het maken van je studiekeuze.

Startdatum: 7 februari 2023

Meer informatie en aanmelden

Soms kun je niet alles alleen en heb je hulp nodig om het beste uit jezelf te halen. Wist je dat je als HvA-student ook bij de studentendecaan terecht kunt voor studieloopbaanadvies en begeleiding? Bijvoorbeeld wanneer je tegen persoonlijke problemen aanloopt, een functiebeperking hebt, of om andere redenen belemmerd wordt tijdens je studie.

Meer informatie en contactgegevens
Gepubliceerd door  Studentenzaken 2 februari 2023