FemIT

Let’s FemIT! Vrouwennetwerk van HBO-ICT

Bij HBO-ICT lopen er een paar honderd vrouwen rond, maar toch kan het zo zijn dat je één van de weinige vrouwen bent in de klas. FemIT brengt vrouwelijke studenten en docenten met elkaar in contact en organiseert inspirerende bijeenkomsten, Get Togethers en masterclasses. Sluit vandaag nog aan bij FemIT en we zien je graag bij een van onze komende events of in onze gezamenlijke groepsapp.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Over FemIT

Tijdens haar studieperiode kwam alumna en docent bij HBO-ICT Lisa van der Plas zelf moeilijk in contact met andere vrouwelijke studenten en IT-professionals, ondanks de aanwezigheid van een substantieel aantal vrouwen. Voor haar eindscriptie deed Lisa onderzoek naar vrouwen in de IT en leerde ze meer over het belang van vrouwennetwerken in deze sector. Dit inspireerde haar om een vrouwennetwerk op te richten voor de opleiding HBO-ICT.

Meer dan een netwerk

Met FemIT zijn we meer dan een vrouwennetwerk. We leveren een bijdrage bij de werving van nieuwe vrouwelijke studenten door onze aanwezigheid tijdens de open dagen of door het organiseren van bijvoorbeeld programmeerlessen voor jonge meiden in samenwerking met VHTO (Expertisecentrum voor genderdiversiteit in bèta, techniek & IT). We creëren met ons netwerk een veilige omgeving waarin we elkaar ontmoeten, ondersteunen en inspireren tijdens de studie. We zoeken actief naar vrouwen uit het werkveld en nodigen hen uit om tijdens FemIT Inspire ons mee te nemen in hun ervaringen en verhalen in het ICT-vakgebied en in hun loopbaan.

Het bestuur van FemIT bestaat uit docent Lisa van der Plas, Chrissy Ooteman en zoals te zien op onderstaande foto v.l.n.r. Thirsa de Hoog, Tracy Owusu, Maud de Jong en Nilava Kazal.

Bestuur FemIT

Onze activiteiten

In de afgelopen jaren heeft FemIT inspirerende sprekers als Emily Jacometti ontvangen, masterclasses georganiseerd in samenwerking met Lead Your Future, programmeerlessen georganiseerd in samenwerking met VHTO en bedrijfsbezoeken gedaan bij onder andere Adyen en DEPT. We zijn actief op Girls’ Day, open dagen van HBO-ICT en helpen bij de organisatie van de introductiedagen voor de opleiding. Als groep studenten gaan we uit eten, bowlen, laser gamen, borrelen en picknicken. Kortom, een overvloed aan verschillende activiteiten om onze studentes zowel een gouden tijd als ondersteuning te bieden tijdens de studie.

Whatsappgroep en nieuwsbrief

Naast onze (online) events ben je ook van harte welkom in onze Whatsapp-groep. We voeren gezellige gesprekken, bespreken (uitdagende) situaties en helpen elkaar met vragen over de opleiding. Deelname aan de appgroep is niet verplicht en staat los van jouw gratis lidmaatschap. Via de nieuwsbrief houden we je graag geïnformeerd.

Word lid!

Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van ons vrouwennetwerk? Meld je dan aan!

Je kan je aanmelden via onderstaande knop, door het opgegeven e-mailadres zal je voorzien worden van onze nieuwsbrieven waarin aankondigingen voor evenementen worden gedaan én kun je je aanmelden voor de WhatsApp groep. Heb je nog vragen aan ons? Stuur dan een mail naar: femit@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 mei 2024