Decanensymposium UvA-HvA

19 september 2024

Op donderdag 19 september 2024 staat het Nationaal Decanensymposium UvA-HvA gepland voor de 35e editie! Dit jaar gaan we in op het thema Tijd.

Tijd. Tijd is een concept dat een ieder individueel beleeft en waar je zelfs binnen 24 uur verschillende versies van kunt ervaren. Van tijd genoeg tot tijd tekort en van toegewijde tijd tot verstrooide tijd. Tijdsbesef kan praktisch zijn, maar ook filosofisch. Hoe je tijd ook ervaart, het is er al-tijd. In de huidige maatschappij is verveling vaak iets dat ten alle tijden gemeden moet worden, te vullen met afleiding als social media. Terwijl in de stilte en leegte van nietsdoen, vertraging, veel creativiteit en waardevolle rust zit om jezelf te vormen. Hoeveel tijd krijg je? En hoeveel tijd heb je? Hoe vind je rust in de onrust?

Kun je jouw studiekiezers richting geven in die beleving? Geef je ze een pleidooi voor een langzame toekomst of ga je mee in de vluchtigheid van tijd? Hoe geef je ze steun en vaardigheden om, nu en voor de toekomst, overwogen keuzes te maken? Vanuit mentale kracht en weerbaarheid in plaats van tijdsdruk en stress.

Laat je inspireren tijdens het Nationaal Decanensymposium op 19 september!

Het programma start om 10 uur en we eindigen met een gezamelijke lunch rond 13 uur. Reserveer vast tijd in je agenda om erbij te zijn.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 27 juni 2024