Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Robin loopt stage bij de NS

Student Toegepaste Wiskunde

‘Het leukste vind ik toch de sfeer binnen het bedrijf’

"Ik loop mijn afstudeerstage bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik werk met een team van Business Analisten en Business Consultants. Aan de hand van data en gesprekken met experts binnen de NS probeer ik de personeelsplanning en de capaciteitsbehoefte van het rijdend personeel in kaart te krijgen."

Begin van de stage was even wennen 

"Als Business Analist proberen we bij de NS processen inzichtelijk te maken en adviezen te geven over optimalisaties. Het begin van de stage was even wennen. Je komt in een nieuwe omgeving en je weet nog vrij weinig van hoe het bedrijf werkt. Ik moest vooral wennen aan het 9-5 kantoorleven, maar daar raak je snel aan gewend. Bij NS heb je de vrijheid om zelf te beslissen of je thuis of op kantoor werkt en wat je werktijden zijn. Dat vinden mijn collega’s en ik erg fijn."

"Het leukste vind ik toch de sfeer binnen het bedrijf en de kennis die je met je mede-Business Analisten kunt delen. De opleiding bereidt je goed voor op een passende stage in de actuariële wereld, als data scientist of, in mijn geval, in de richting van Operations Research als Business Analist."

– Robin