Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Maritiem Officier

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Data studiekeuzecheck

De data voor de studiekeuzecheck worden vanaf begin 2023 bekend gemaakt op deze pagina. 

Plan je studiekeuzecheck

Als  je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner. Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Via de planner kies je de datum waarop je het college volgt. 

Voorbereiding en programma

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je informtie over de voorbereidende huiswerkopdracht. Deze opdracht dient voorafgaand aan de studiekeuzecheck ingeleverd te worden. Op de dag zelf volg je een college over wiskunde, natuurkunde en studeren aan het HBO.

Studiekeuzeadvies

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk.

Contact

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.