Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek ontdek je de wereld van voeding (consumptie en gezondheidseffecten) en voedsel (productie en duurzaamheid). Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf jaar 1 in en met de praktijk. Je werkt bijvoorbeeld aan oplossingen om jongeren gezonder te laten eten, ontwikkelt duurzame voedingsproducten of begeleidt mensen bij het aanleren van een gezonde leefstijl.

Studieprogramma

In het eerste jaar van Voeding en Diëtetiek volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat jij wilt worden. Denk aan leefstijlcoach, diëtist, foodblogger of productdesigner van duurzame en gezonde voedingsmiddelen. Vanaf jaar 2 werk je aan de vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Je volgt een flexibel studieprogramma dat past bij jouw interesses en wensen. Een ontwikkelingscoach ondersteunt je bij het samenstellen van jouw eigen studieprogramma.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

Wat word je met de opleiding?

Het werkveld van voeding is breed. Wordt het een beroep in de zorg, media, management, kwaliteit, productontwikkeling of commercie? Of een combinatie? Wat je ook kiest, binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek word je goed begeleid en voorbereid op je toekomstige carrière. Afgestudeerden werken onder andere als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker, leefstijlcoach, foodblogger, productdesigner en expert voedselkwaliteit.

Bekijk beroepen Voeding en Diëtetiek

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen extra eisen. Heb je geen scheikunde in je vakkenpakket? Dan is het belangrijk om je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor – bij te spijkeren.

Bekijk toelatingseisen Voeding en Diëtetiek

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven voor Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Meer over studiekeuzecheck en inschrijven Voeding en Diëtetiek
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding