Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Voeding is dagelijkse kost in de (online) media. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Daarna kies je een van de 3 afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

De contacttijd bij Voeding en Diëtetiek bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20 uur. Naast de contacttijd besteed je ca. 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek. Je maakt opdrachten en bereid je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie Voeding en Diëtetiek

Afgestudeerden van Voeding en Diëtetiek zijn onder andere werkzaam als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker gezondheidsbevorderaar, lifestyle-adviseur, productontwikkelaar en sensorisch/marktonderzoeker.

Bekijk beroepen Voeding en Diëtetiek

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen extra eisen eisen. Heb je geen scheikunde in je vakkenpakket? Dan moet je je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor - bijspijkeren.

Lees meer

Je kunt je van 1 oktober 2019 tot uiterlijk 1 mei 2020 inschrijven voor Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Meer over studiekeuzecheck en inschrijven Voeding en Diëtetiek

Studenten en docenten aan het woord

Studenten en docenten vertellen in onderstaand filmpje over de vakken, de studiebelasting en geven jou tips als startende student.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding