Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Voeding is dagelijkse kost in de (online) media. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Daarna kies je een van de 3 afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

De contacttijd bij Voeding en Diëtetiek bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20 uur. Naast de contacttijd besteed je ca. 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek. Je maakt opdrachten en bereid je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Hoeveel tijd besteed je aan je Voeding en Diëtetiek?

Afgestudeerden van Voeding en Diëtetiek werken onder andere als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker gezondheidsbevorderaar, lifestyle-adviseur, productontwikkelaar en sensorisch/marktonderzoeker.

Bekijk beroepen Voeding en Diëtetiek

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen extra eisen eisen. Heb je geen scheikunde in je vakkenpakket? Dan moet je je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor - bijspijkeren.

Lees meer

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei 2020 inschrijven voor Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Meer over studiekeuzecheck en inschrijven Voeding en Diëtetiek
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding