Universitaire Pabo van Amsterdam

Opleiding tot leraar Basisonderwijs. Bachelor, voltijd

Wil je graag werken in het basisonderwijs én een opleiding volgen op universitair niveau? Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA). Bij de UPvA krijg je een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Na vier jaar studeer je bovendien af met twee diploma's: de hbo-bachelor leerkracht basisonderwijs en de wo-vrije bachelor pedagogische wetenschappen.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding heeft een gevarieerd programma; de stage in de basisschool, onderzoeksvaardigheden en vakken als (ontwikkelings)psychologie, pedagogische wetenschappen, onderwijskunde, onderzoekend en ontwerpend leren, taal en rekenen komen aan bod. De HvA en de UvA verzorgen deze opleiding samen.

Bekijk het studieprogramma van Universitaire Pabo van Amsterdam

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Bij de Amsterdamse basisscholen is er veel vraag naar afgestudeerden van de Universitaire Pabo van Amsterdam, omdat er behoefte is aan leerkrachten die de kwaliteit van het onderwijs op basis van onderzoek kunnen verbeteren.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Universitaire Pabo van Amsterdam

Wat zijn de toelatingseisen?

Met een vwo-diploma, ongeacht het profiel, kun je een toelating aanvragen bij de UPvA. Wanneer je vanuit het hbo instroomt gelden er aanvullende instroomeisen.

Bekijk de toelatingsprocedure van Universitaire Pabo van Amsterdam

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je voor 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan UvA Matching. Je ontvangt na je inschrijving bij Studielink een bericht van de UvA met je UvAnetID. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard.

Bekijk de inschrijfprocedure van Universitaire Pabo van Amsterdam
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding