Hogeschool van Amsterdam

Universitaire Pabo van Amsterdam

Opleiding tot leraar Basisonderwijs. Bachelor, voltijd

Wil je graag werken in het basisonderwijs én een opleiding volgen op universitair niveau? Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA). Bij de UPvA krijg je een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Na vier jaar studeer je bovendien af met twee diploma's: de hbo-bachelor leerkracht basisonderwijs en de wo-vrije bachelor pedagogische wetenschappen.

De opleiding heeft een gevarieerd programma; de stage in de basisschool, vakken als leerpsychologie, pedagogiek, Nederlands, rekenen en wetenschap en techniek komen aan bod. De HvA en de UvA verzorgen deze opleiding samen.

Lees meer

De UPvA biedt een goed carrièreperspectief. Bij de Amsterdamse basisscholen is vraag naar mensen die de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren.

Lees meer

Met een vwo-diploma, ongeacht het profiel, kun je een toelating aanvragen bij de UPvA. Als je voldoet aan de ingangseis, krijg je een intakegesprek. De intakeprocedure bestaat uit een gesprek, het bedenken van een les voor leerlingen van de basisschool en het maken van een taal- en rekentoets. Wanneer je vanuit het hbo instroomt gelden er aanvullende instroomeisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan UvA Matching. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Romy Klaver - Universitaire Pabo van Amsterdam

Het allerfijnst is de koppeling tussen theorie en praktijk

Lees verder
Robin Leeuw - Afgestudeerd aan de Universitaire Pabo van Amsterdam

Het is een kleinschalige opleiding, de docenten en studenten hebben veel onderling contact. De sfeer is warm en open.

Lees verder