Sportkunde

Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is de vierjarige opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) iets voor jou. Je leert over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Sportkunde opleidingsvideo

Sport Studies - track ISMB

Heb je internationale ambities en wil je een Engelstalige opleiding volgen? Kijk dan ook naar Sport Studies – track International Sports, Management and Business (ISMB).

Topopleiding Keuzegids 2022

Sportkunde - leerroute SM&O en Sport Studies - track ISMB zijn beide door de Keuzegids 2022 beoordeeld als ‘topopleiding’. Ze scoren volgens de gids met name goed op de sfeer. Op de onderdelen inhoud, docenten, toetsing, doorstroom naar het tweede jaar en voorbereiding op loopbaan scoort de opleiding als geheel een ‘goed’. Het behalen van het diploma binnen vijf jaar is een punt om aan te werken. Meer informatie over hoe dit oordeel tot stand komt vind je op de website van de Keuzegids. Wil je deze opleiding vergelijken met landelijke gegevens over Sportkunde? Kijk dan op Studie in Cijfers .

Tom: student - Sportkunde

Ik volg Red Bull al van jongs af aan op het gebied van surfen, snowboarden en andere extreme sporten. Daarom leek het mij gaaf om bij dit bedrijf stage te lopen en af te studeren.

Lees verder

Wat houdt de opleiding in?

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij Sportkunde - leerroute SM&O loop je daarom al vanaf jaar 1 stage. Je ontwikkelt je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

Bekijk studieprogramma Sportkunde

Wat word je met de opleiding?

Met een Sportkunde-diploma ben je een allround gesprekspartner voor trainers, coaches, vrijwilligers, bestuurders, sponsors, klanten en de media. Daardoor kun je aan de slag in veel verschillende functies binnen de sportwereld; commercieel, non-profit of als zelfstandig ondernemer. Bijvoorbeeld als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer en sportbeleidsmedewerker.

Bekijk beroepen Sportkunde

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot Sportkunde - leerroute SM&O toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. De opleiding heeft vastgesteld aantal plaatsen (numerus fixus). Daarom doe je na inschrijving via Studielink mee aan een selectiedag.

Bekijk toelatingseisen Sportkunde

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je vanaf 1 oktober 2021 tot 15 januari 2022 aanmelden voor studiejaar 2022-2023. Er zijn meer aankomende studenten dan opleidingsplaatsen. Daarom heeft Sportkunde - leerroute SM&O een vastgesteld aantal plaatsen: numerus fixus. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink nodigt de opleiding je uit voor een selectiedag.

Bekijk inschrijfprocedure Sportkunde
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding