Hogeschool van Amsterdam

Sportkunde

Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is de vierjarige opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) iets voor jou. Je leert over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Heb je internationale ambities en wil je een Engelstalige opleiding volgen? Kijk dan ook naar Sport Studies – track International Sports, Management and Business (ISMB).

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij Sportkunde - leerroute SM&O loop je daarom al vanaf het eerste jaar stage. Je ontwikkelt je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

Lees meer

De contacttijd bij Sportkunde -leerroute SM&O bestaat uit colleges, practica en project- en studiebegeleiding. Het aantal contacturen in het eerste jaar is 20 uur per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ongeveer 20 uur per week alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens.

Lees meer

Afgestudeerden van Sportkunde - leerroute SM&O zijn onder andere werkzaam als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer, sportmakelaar, sportbeleidsmedewerker en combinatiefunctionaris.

Lees meer

Je wordt tot Sportkunde - leerroute SM&O toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Na inschrijving doe je mee aan de selectie, omdat de opleiding een beperkt aantal plaatsen heeft (numerus fixus). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding.

Lees meer

Je kunt je vanaf 1 oktober 2019 tot 15 januari 2020 aanmelden voor studiejaar 2020-2021. Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen heeft Sportkunde - leerroute SM&O een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink nodigt de opleiding je uit voor een selectiedag.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding