Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal-Juridische Dienstverlening. Bachelor, voltijd

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je mensen helpen bij het oplossen van hun sociaal-juridische problemen? Kom dan Sociaal Juridische Dienstverlening studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.

Bekijk de video Sociaal Juridische Dienstverlening: iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Bij de opleiding SJD leer je met wet- en regelgeving te werken én adequaat om te gaan met cliënten. Aan de hand van thema’s als Arbeid en Inkomen, Criminaliteit en Veiligheid, en Integrale Schulddienstverlening werk je met wet- en regelgeving. Vakken op het gebied van communicatie en methodiek en maatschappij bereiden je voor op de maatschappelijke kant van het beroep. Het werkveld staat in het brandpunt van de samenleving en daarom zijn actuele thema's de kern van ons onderwijs.

Bekijk het studieprogramma van SJD

Wat word je met de opleiding?

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en in uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector. Jij bent de professional die zowel bezig is met wet- en regelgeving als met cliënten.

Beroepen en werkvelden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Bekijk de toelatingseisen voor SJD

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over inschrijven en studiekeuzecheck
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht