Hogeschool van Amsterdam

Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal-Juridische Dienstverlening. Bachelor, voltijd

Wil jij mensen helpen bij het oplossen van hun juridische problemen? Kom dan Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) studeren aan de HvA. Tijdens je opleiding leer je over de mens en het recht. Aan de hand van thema’s als Arbeid en Inkomen, Criminaliteit en Veiligheid, en Integrale Schulddienstverlening werk je met wet- en regelgeving. Vakken op het gebied van communicatie en methodiek en maatschappij bereiden je voor op de maatschappelijke kant van het beroep.

Bekijk video's over Sociaal Juridische Dienstverlening

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Het studieprogramma bestaat uit vier blokken met verschillende werkvormen zoals werkcolleges, individuele begeleiding en trainingen.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en trainingen. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en in uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector. Bekijk een overzicht van mogelijke functies per werkveld.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht