Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn. Associate degree, deeltijd

Ben jij een vakman of -vrouw met ervaring binnen de gezondheidszorg of de welzijnssector en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan vmbo- en mbo-leerlingen? Kies dan voor deze Associate degree-opleiding.

Deze tweejarige deeltijdopleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van onderwijsondersteuner.

Lees meer

Er is op dit moment behoefte aan praktijkbegeleiders en onderwijsondersteuners. Dat komt doordat leerlingen de (beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding voornamelijk in de praktijk opdoen en daarin begeleid moeten worden. Daarnaast biedt de Ad-opleiding toegang tot de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Lees meer

Om rechtstreeks toegelaten te worden tot een Associate degree-opleiding heb je minimaal een mbo-4 of havo-diploma nodig. Heb je een diploma op mbo-3-niveau, neem dan deel aan het 21+ toelatingsexamen. Studenten met een aanverwant mbo-diploma komen mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem hiervoor contact op met de coördinator van het programma. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van het programma per individu of er sprake kan zijn van studieduurverkorting en/ of vrijstelling.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding