Master Urban Technology

Master, voltijd

De Hogeschool van Amsterdam start volgend studiejaar met de nieuwe, eenjarige voltijdmasteropleiding Urban Technology. Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding positief beoordeeld. Op basis van die beoordeling neemt de NVAO nu een voorwaardelijk besluit. De opleiding werkt aan de aangegeven verbeterpunten, zodat de opleiding volledig voldoet aan de kwaliteitseisen. Als de verbeteringen afdoende zijn beoordeeld volgt het onvoorwaardelijke accreditatiebesluit, waarna de opleiding in september 2022 van start gaat.

De wereld verstedelijkt. Niet alleen in oppervlakte, ook in bevolkingsomvang. Daarbij gaan de technische en maatschappelijke ontwikkelingen snel. Die combinatie vraagt om pragmatische, discipline-overstijgende ingenieurs op masterniveau. Bètatechnische professionals met een helikopterview op onderwerpen als duurzaamheid, leefbaarheid en economie. Het masterprogramma Urban Technology biedt studenten de juiste theoretische kennis en innovatieve denkwijzen om grootstedelijke uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en circulariteit het hoofd te bieden.

Hoe creëren we de stad van de toekomst? Duurzaam, leefbaar en bereikbaar. Hoe gaan we om met schaarste aan ruimte, grondstoffen, energie en schone lucht? Voor het oplossen van deze vraagstukken leidt de nieuwe masteropleiding MSc Urban Technology van de HvA ingenieurs op. In een eenjarig voltijds masterprogramma werken we interdisciplinair en systematisch naar technische oplossingen voor deze uitdagingen.

Online informatiebijeenkomsten

Tijdens de online informatiebijeenkomst krijg je meer informatie over de opleiding en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Data

  • Donderdag 19 mei, 12.00-13.00 uur
  • Dinsdag 24 mei, 19.30 - 20.30 uur
  • Maandag 30 mei, 13.00 -14.00 uur
  • Vrijdag 3 juni, 09.00-10.00 uur
  • Woensdag 8 juni, 16.00-17.00 uur

Aanmelden

Laat je gegevens en de datum waarop je aan de informatiebijeenkomst wilt deelnemen achter via onderstaande button. Je ontvangt dan een link naar de MS Teams bijeenkomst in je e-mail.

Wat houdt de opleiding in?

De éénjarige masteropleiding Urban Technology is een Nederlandstalige voltijdopleiding. Studenten worden begeleid en gestimuleerd in hun ontwikkelingsproces tot innovatieve, zelfstandig opererende professionals. Naast eigen kennis en ervaring koppelen we deze masteropleiding aan het praktijkgerichte onderzoek van het Centre of Expertise Urban Technology (CoE Urban Tech). Belangrijkste thema's hierbij zijn: Energy Transition, Circular Transition, Connectivity & Mobility en Designing Future Cities. Daarbij zal de opleiding nauw verweven zijn met het werkveld door de inbreng van authentieke casussen en gastcolleges.

Bekijk het studieprogramma

Wat levert deze master je op?

De wereldwijde urbanisatie vraagt om experts op het gebied van technische, complexe grootstedelijke vraagstukken. Afgestudeerden van de masteropleiding MSc Urban Tech kunnen discipline-overstijgend, praktijkgericht en met de juiste theoretische kennis bijdragen aan technische oplossingen. Zowel bij publieke als private organisaties; als projectleider, -coördinator of -manager. Hierbij kunnen ze leiderschapskwaliteiten koppelen aan technische kennis in functies als interface managers, ontwerp leiders, design coördinatoren en gebiedsontwikkelaars.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot het masterprogramma MSc Urban Technology is een bètatechnische bachelor vereist. Bovendien geldt dat de bachelor een technische component bevat die relevant is voor het masterprogramma. Dit zijn in ieder geval opleidingen binnen de specialismen Engineering, Logistics Engineering, Built Environment, Toegepaste Wiskunde, Technische Natuurkunde, Technische Bedrijfskunde, Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Aviation en Civiele Techniek. Ook studenten met een bètatechnische bacheloropleiding buiten deze vakken kunnen op basis van CV en motivatiebrief om toelating vragen.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Inschrijven voor deze masteropleiding kan vanaf mei tot 1 juli. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wanneer je je kunt inschrijven, geef dan je gegevens via de button bovenaan deze pagina.