Hogeschool van Amsterdam

Master Social Work

Social Work. Master, deeltijd

Met de master Social Work ontwikkelt u zich in twee jaar tot een senior professional die wetenschappelijke kennis en praktijkgericht onderzoek vertaalt naar het verbeteren van sociaal werk en het realiseren van veranderingen.

Voor wie

Bent u een ambitieuze professional in de zorg, welzijn of samenlevingsopbouw? Wilt u uw onderzoeksvaardigheden ontwikkelen, complexe vraagstukken in uw vakgebied oplossen en daarmee uw praktijk verder professionaliseren? De deeltijd-masteropleiding Social Work biedt u de kans om naast uw werk de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

Tijdens de opleiding verbindt u praktische kennis en vaardigheden met theorie en beleid. De kennis is direct toepasbaar in uw werk; het ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken uit uw eigen beroepspraktijk staat centraal in de opdrachten die u uitvoert. 

Waarom Social Work aan de HvA?

  • wisselwerking van theorie, praktijk, onderzoek en persoonlijke effectiviteit;
  • colleges door experts uit de praktijk en wetenschap;
  • samenwerking met het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie;
  • in twee jaar uw internationaal erkende mastergraad.

Video: studenten vertellen hoe zij zichzelf én hun werk professionaliseren

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Deze tweejarige master is opgebouwd uit vier semesters. In deze semesters komen telkens drie leerlijnen terug: Social Work Theory, Praktijkgericht onderzoek en Professionele leerbegeleiding.

Lees meer

Met deze master bereidt u zich voor op een seniorpositie binnen uw organisatie, waar u professionalisering- en veranderprocessen aanstuurt.

Lees meer

Om deel te nemen aan deze master heeft u een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo) op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo-niveau in social work. Ook heeft u een relevante werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Lees meer

De master start september 2020. U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt naar aanleiding van uw entreegesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht