Hogeschool van Amsterdam

Master Social Work

Social Work. Master, deeltijd

Sociale verandering vraagt om herziening van beleid, samenwerking en praktijk. Vervolgens beïnvloedt dit de samenleving weer. Dit roept vragen op:

  • Hoe geven we vorm aan deze tendensen?
  • En hoe geeft u hier beter vorm aan?

In de master Social Work ontwikkelt u zich in twee jaar tot een seniorprofessional die wetenschappelijke kennis en onderzoek vertaalt naar het verbeteren van sociaal werk en realiseren van veranderingen.

Tijdens de master Social Work verbindt u praktische kennis en vaardigheden met theorie en beleid. U ontwikkelt leiderschapskwaliteiten en onderzoeksvaardigheden. De kennis is direct toepasbaar in uw werk. Het ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken waar uw team of organisatie nog geen antwoord op heeft, staat centraal in de opdrachten die u uitvoert. 

Video: studenten vertellen hoe zij zichzelf én hun werk professionaliseren

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Deze tweejarige master is opgebouwd uit vier semesters. In deze semesters komen telkens drie leerlijnen terug: Social Work Theory, Praktijkgericht onderzoek en Professionele leerbegeleiding.

Lees meer

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week. Hiervan besteedt u 8 uur aan onderwijs en de rest aan zelfstudie en het werken aan opdrachten. Op vrijdag heeft u van 10.00 tot 17.30 uur college. Twee keer per jaar volgt u op vrijdag en zaterdag een startseminar.

Lees meer

Tijdens de master bereidt u zich voor op een seniorpositie met een leidende rol binnen uw organisatie, waar u professionalisering- en veranderprocessen aanstuurt.

Lees meer

Om deel te nemen aan deze master heeft u een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo) op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo-niveau in social work. Ook heeft u een relevante werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Lees meer

De master start september 2020. U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt naar aanleiding van uw entreegesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht