Master Performance, Sport and Health

Master, deeltijd

Trainers, coaches, leraren lichamelijke opvoeding, fysio- en oefentherapeuten die deel uitmaken van begeleidingsteams in de sport en podiumkunsten hebben een belangrijke rol in behoud van gezondheid en het verantwoord belasten bij het leveren van prestaties.

Ook het voorkomen van gezondheidsschade op de lange termijn is hierin een grote factor. Het wordt steeds belangrijker voor trainer/coaches, therapeuten en andere professionals om multidisciplinair samen te kunnen werken omdat de complexe problematiek in de begeleiding van sporters en artiesten een integrale aanpak vergt. De masteropleiding Performance, Sport and Health is een professionele doorstroommaster, gericht op bachelor niveau opgeleide fysio- en oefentherapeuten, en leraren lichamelijke opvoeding, die als trainer, coach of therapeut werkzaam zijn op het snijvlak van performance en gezondheid in de sport of podiumkunsten.

Je ontwikkelt een gevorderd niveau van competenties in de prestatie- of sport specifieke begeleiding met behoud van gezondheid en combineert dit met kennis van de contexten waarbinnen die prestaties en behoud van gezondheid worden gerealiseerd. Je combineert jouw denk- en werkniveau met het vermogen om interprofessioneel samen te werken, waarbij je wordt klaargestoomd om het voortouw te nemen in optimalisatie en innovatie van praktijk en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan.

Wat ga je leren?

In de master wordt nadruk gelegd op het leren werken als ‘leading professional’ die niet alleen de sporter of artiest, maar ook andere betrokken professionals, teams en organisaties beter kan laten presteren.

Lees meer over het studieprogramma van de master

Wat levert deze master je op?

Als afgestudeerde MSc-PSH ben je in staat om vanuit je eigen domein (trainer/ therapeut) sporters en artiesten te begeleiden en op maat gerichte zorg te verlenen. Daarnaast heb je geleerd de organisaties, verenigingen en gezelschappen in de sport en podiumkunsten te adviseren over integraal gezondheids- en prestatiemanagement, en innovaties.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na deze master

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent direct toelaatbaar met een bachelor diploma Lichamelijke opvoeding (ALO), Oefentherapie of Fysiotherapie. Voor oefen- en fysiotherapeuten geldt aanvullende de voorwaarde van BIG-registratie. Je dient tevens een werkplek/stageplek te hebben van minimaal 8 uur per week in een voor de opleiding relevante setting.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

De master start in september 2022. Inschrijven via Studielink is nog niet mogelijk. Je kunt je voorlopig inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. Je inschrijving is compleet wanneer je voldoet aan de toelatingseisen, je een relevante werkplek hebt en het collegegeld betaald is.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid