Hogeschool van Amsterdam

Master Legal Management

Legal Management. Master, deeltijd

Wat is de master Legal Management en wat levert het op? Deze master biedt verdieping en verbreding aan professionals werkzaam in een juridische omgeving.

In deze deeltijdopleiding ontwikkelt u zich in twee jaar tot juridisch expert op het gebied van organisatie en inrichting van diensten en processen. De master Legal Management legt het fundament voor een organisatorische of leidinggevende juridische positie. Thema’s die aan bod komen:

  • Juridische diensten en processen (re)organiseren en aansturen.
  • Kansrijke ontwikkelingen voor de verbetering van juridische diensten en processen herkennen.
  • Onderzoek (laten) verrichten om innovaties en verbeteringen te verantwoorden en bepalen wat nodig is om deze effectief in te voeren.

Directe vertaalslag naar beroepspraktijk

Video: alumnus Steven aan het woord

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Kleinschalig onderwijs en toegankelijk zonder schakelprogramma

U volgt deze master in een groep van ongeveer 20 studenten. Er veel ruimte voor persoonlijke, individuele begeleiding en intervisie en coaching.

De meeste wetenschappelijke juridische masters zijn pas toegankelijk na het volgen van een schakelprogramma. Het doel van de master Legal Management? Uw beroepspraktijk verbreden en verdiepen. Daarom is deze master is zonder schakelprogramma toegankelijk voor studenten met een hbo-bachelor. Ook kunt u in twee jaar de graad Master of Laws (LLM) behalen.

Video: alumna Martine aan het woord

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De opleiding is volledig geaccrediteerd. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) financiert de master. Voldoet u aan de eisen, dan betaalt u het lagere wettelijk collegegeld.

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters. Tijdens de opleiding volgt u een juridisch keuzevak aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.

Lees meer

Aan deze master besteedt u gemiddeld twintig uur per week, waarvan tweeëneenhalf uur college op donderdagavond. Daarnaast zijn er acht tot tien zaterdagen per jaar collegedagen en in het eerste jaar op maximaal twee vrijdagen. Een keuzevak aan de Vrije Universiteit wordt overdag aangeboden, overeenkomstig het rooster van de Vrije Universiteit.

Lees meer

De opleiding leidt op voor een brede beroepspraktijk. U kunt gaan werken in functies op het snijvlak van recht, management en organisatie. Functies die door de complexiteit van de werkzaamheden een masterniveau vereisen.

Lees meer

Een afgeronde wo-bachelor Rechten of afgeronde hbo-bachelor: HBO-Rechten, HJO of SJD. Een andere hbo-opleiding, zoals MER, in combinatie met aanvullende juridische scholing en verdieping door relevante werkervaring kan ook volstaan. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo- of academisch niveau in een juridische omgeving. U heeft een geschikte werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten kunt maken.

Wat zijn de toelatingseisen?

U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt na uw toelatingsgesprek.

Stappenplan inschrijven
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht