Hogeschool van Amsterdam

Master Legal Management

Legal Management. Master, deeltijd

Met de deeltijdopleiding Legal Management ontwikkelt u zich als juridisch professional in twee jaar tot expert op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en processen.

Video: master Legal Management, iets voor u?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Voor wie:

  • U heeft minimaal 3 jaar werkervaring in een juridische functie;
  • U ambieert een managementpositie, adviesfunctie of andere functie op masterniveau;
  • U wilt uw kennis en vaardigheden in het recht verdiepen en verbreden.

Wat houdt de opleiding in?

U leert hoe u juridische dienstverlening effectief kunt organiseren en aansturen, u doet zelfstandig onderzoek gericht op innovatie en verbetering van juridische processen en u wordt op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en de laatste wetenschappelijke inzichten binnen uw vakgebied.

Bekijk het studieprogramma

Na deze master

Na afronding van de master Legal Management vormt u de schakel tussen Legal en Business. U bent betrokken bij de continue verbetering van juridische diensten en processen en geeft hier leiding aan. Daarnaast bent u in staat bij te dragen aan de vernieuwing van de juridische organisatie, bijvoorbeeld door met inzet van legal tech een bruikbaar product voor de afnemer te ontwikkelen.

Na deze master

Wat zijn de toelatingseisen?

Een afgeronde wo-bachelor Rechten of afgeronde hbo-bachelor: HBO-Rechten, HJO of SJD. Een andere hbo-opleiding, zoals MER, in combinatie met aanvullende juridische scholing en verdieping door relevante werkervaring kan ook volstaan. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo- of academisch niveau in een juridische omgeving. U heeft een geschikte werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten kunt maken.

Bekijk de toelatingseisen

Inschrijven

U kunt zich inschrijven als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt na uw toelatingsgesprek. Inschrijven kan uiterlijk tot en met 31 augustus 2021.

Bekijk de inschrijfprocedure
  • In twee jaar uw LLM behalen: Anders dan de meeste juridische masters, is de opleiding Legal Management direct toegankelijk voor studenten met een juridische hbo-bachelor, zonder dat u vooraf een schakelprogramma hoeft te volgen.
  • Praktijkgericht: In deze competentiegerichte opleiding staat het toepassen van kennis en vaardigheden centraal. Tijdens uw opleiding maakt u direct de vertaalslag naar uw eigen praktijk.
  • Kleinschalig onderwijs: U volgt deze opleiding in een groep van ongeveer 20 studenten. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching.
  • Future proof: We werken nauw samen met de juridische praktijk en met onderzoekers van het lectoraat Legal Management aan de HvA. De nieuwste inzichten uit het vakgebied worden verwerkt in het curriculum, zoals Privacy, Security en IT en Legal Service Design.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht