Master Critical Care

Master, duaal

De master Critical Care geeft hbo-verpleegkundigen die werkzaam zijn in de acute en intensieve zorg de mogelijkheid om zich verder 'aan het bed' te ontwikkelen. Tijdens de opleiding verdiep je je kennis en vaardigheden op het gebied van verpleegkundige zorg én ontwikkel je uitgebreide onderzoeksvaardigheden. Je richt je in het bijzonder op klinisch leiderschap, klinisch redeneren, patiëntveiligheid en evidence-based practice.

Uitstroomprofielen

De master biedt twee uitstroomprofielen:

Samenwerking

Deze master is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam UMC Amstel Academie .

Wat ga je leren?

De master Critical Care duurt achttien maanden en is opgebouwd uit drie semesters. De praktijk- en theorieperioden wisselen elkaar af in een ritme van ongeveer vier weken praktijkleren en één week les. Het laatste half jaar staat in het teken van je afstuderen. Dan werk je aan je masterthesis en aan de praktijkcomponent ‘hoog-complexe zorg’.

Lees meer over het studieprogramma van de master Critical Care

Wat levert deze master je op?

De masteropleiding MCC is een opleiding die zich richt op klinisch redeneren, kwaliteit en klinisch leiderschap. De opleiding biedt ambitieuze studenten een carrière aan het bed (hands-on-the bed). Als MCC-verpleegkundige blijf je werkzaam in het verpleegkundig vak in de acute of intensieve zorg. Daar neem je het initiatief tot kwaliteitsverbeterprojecten.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de master Critical Care

Wat zijn de toelatingseisen?

De opleiding tot MCC-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen werken in het acute of intensieve cluster. Je wordt direct toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelmodule.

Lees meer over de toelatingseisen voor de master Critical Care

Wanneer en hoe schrijf je je in?

De master Critical Care start in 2023. Het is mogelijk om je aan te melden via Studielink. Je inschrijving is compleet wanneer je voldoet aan de toelatingseisen, je een opleidingsplek hebt op de intensive care of acute cardiologie en het collegegeld betaald is.

Lees meer over inschrijven voor de master Critical Care
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid