Master Applied Artificial Intelligence

Master, voltijd

Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van Artificial Intelligence en zitten te springen om hoog opgeleide technisch onderlegde AI-experts die hun vragen kunnen omzetten in AI-oplossingen. De afgestudeerden van de master Applied AI zijn game-changers die inzetten op mens-gerichte artificiële intelligentie, die niet alleen technologie begrijpen, maar ook reflecteren op de impact van de technologie en die vanuit ethisch, moreel en sociaal oogpunt verantwoorde technologie ontwerpen, ontwikkelen en evalueren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

De master Applied AI is een 1-jarigs voltijds programma en wordt in het Nederlands gegeven. Je gaat AI-oplossingen ontwikkelen rekening houdend met gebruik en context en ethische consequenties. De snelheid waarmee het vakgebied zich ontwikkelt vereist dat nieuwe kennis snel eigen moet worden gemaakt. Dergelijke competenties leren we je aan hand van praktische vraagstukken waarin al deze aspecten bij elkaar komen. Nieuwsgierig hoe, bekijk dan het studieprogramma Master Applied Artificial Intelligence via onderstaande link.

Lees meer over ons studieprogramma

Na deze master

Als afgestudeerde van de Master Applied Artificial intelligence kun je aan de slag in verschillende functies zoals artificial intelligence engineer, artificial intelligence designer, machine learning engineer, data scientist of data strategist. In deze functies onderscheiden je je door een combinatie van probleemanalyse van praktijkgerichte vraagstukken op masterniveau én oplossingsgericht denken en handelen. En je hebt natuurlijk je Masterdiploma (M).

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

De master Applied AI is een Nederlandse doorstroommaster, waarvoor studenten toelaatbaar zijn met een bètatechnische bacheloropleiding waarin technische componenten zijn opgenomen die relevant zijn voor het masterprogramma. Deze technische componenten zijn: programmeren (Python), basis machine learning, basis data-analyse, lineaire algebra, basis calculus, basis statistiek.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Er kunnen komend jaar maximaal 30 studenten starten aan deze opleiding. Inschrijven kan vanaf 1 april 2022 via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 30 juni 2022 zijn afgerond. Na inschrijving ontvang je een uitnodiging om je CV, motivatie en een vragenlijst in te vullen. Zie voor meer informatie over de toelatingsprocedure onderstaande link.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie