Hogeschool van Amsterdam

Logistics Management

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Management leer je de logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te managen en te verbeteren. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen of geld.

Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk met de opleiding Logistics Engineering. Vier thema's komen aan bod: klantgerichte logistiek, duurzame distributie, material management en inkoop. Daarnaast volg je vakken als rekenen aan logistiek, organisatie, waarde en kosten, onderzoek naar procesverbetering en managementvaardigheden. Het tweede jaar is opgebouwd uit vier thema's: supply chain management, logistiek ontwerp, international supply chains en value chain management. Ondersteunende vakken zijn informatiesystemen, kwantitatieve methoden, innovatie en managementvaardigheden. Met een aantal keuzemodules bepaal je definitief je keuze voor Logistics Engineering of Logistics Management. Bij Logistics Management zijn deze modules gericht op economische beslissingscalculaties, zoals investeringsselecties, algemene economische ontwikkelingen en management accounting. Het derde jaar doe je een stage en kies je een minor. In het vierde jaar verdiep je je kennis verder en doe je een afstudeeropdracht. Voor ambitieuze studenten, die extra uitdaging willen, is er aanvullend onderwijs (excellentie).

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 35 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Je kunt aan de slag in beroepen waarbij je logistieke stromen plant en bewaakt, maar ook de financiën in de gaten houdt. Als logistiek manager of planner stel je managementadviezen op en kun je leiding geven aan logistiek afdelingen.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies..

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek