Hogeschool van Amsterdam

Logistics Management

Bachelor, voltijd

Sta jij bekend om je flexibiliteit en je organisatietalent en lijkt het jou leuk om logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te managen en te verbeteren? Kies dan voor de opleiding Logistics Management. Tijdens de opleiding leer je hoe je managementadviezen op moet stellen en hoe je leiding geeft aan logistiek afdelingen. En dat kun je later goed gebruiken, want als logistiek manager heb je contact met klanten en leveranciers over de hele wereld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Het eerste jaar is gemeenschappelijk met de opleiding Logistics Engineering. In het tweede jaar maak je een definitieve keuze. De vakken blijven gelijk, maar de leerdoelen en vaardigheden tussen de opleidingen verschillen. Bij Logistics Management zijn de modules gericht op economische beslissingscalculaties, zoals investeringsselecties, algemene economische ontwikkelingen en management accounting.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na deze studie kun je aan de slag in diverse functies waarbij je logistieke stromen bewaakt en het voorraadbeheer optimaliseert. Als logistiek manager of planner stel je managementadviezen op en kun je leiding geven aan logistiek afdelingen. Als logistiek specialist of controller voer je procesanalyses uit van het logistieke proces of schrijf je innovatie- en verbeterplannen.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma. Afhankelijk van je profiel heb je voor deze opleiding, M&O of (Bedrijfs)Economie en Wiskunde A nodig. Je kunt ook worden toegelaten met een een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op circa drie werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek