Logistics Management

Bachelor, voltijd

Sta jij bekend om je flexibiliteit en je organisatietalent en lijkt het jou leuk om logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te managen en te verbeteren? Kies dan voor de opleiding Logistics Management. Tijdens de opleiding leer je hoe je managementadviezen op moet stellen en hoe je leiding geeft aan logistiek afdelingen. En dat kun je later goed gebruiken, want als logistiek manager heb je contact met klanten en leveranciers over de hele wereld.

Op dit moment loopt een procedure om de opleiding samen te voegen met de opleiding Logistics Engineering tot een brede bachelor Logistiek. Dat betekent dat je meer mogelijkheden krijgt binnen de opleiding om zelf keuzes te maken, voor bijvoorbeeld opdrachten die voorheen alleen voor de opleiding Logistics Engineering waren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Het eerste jaar is gemeenschappelijk met de opleiding Logistics Engineering. Vanaf het tweede jaar kies je voor bepaalde opdrachten, waardoor je richting een specifieke uitstroom werkt. De opleiding werkt met beroeps-opdrachten en ondersteunende begeleiding en workshops, zodat je al doende leert. Met je begeleider spreek je wekelijks hoe het gaat, wat tentamens overbodig maakt.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na deze studie kun je aan de slag in diverse functies waarbij je logistieke stromen bewaakt en het voorraadbeheer optimaliseert. Als logistiek manager of planner stel je managementadviezen op en kun je leiding geven aan logistiek afdelingen. Als logistiek specialist of controller voer je procesanalyses uit van het logistieke proces of schrijf je innovatie- en verbeterplannen.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma. Afhankelijk van je profiel heb je voor deze opleiding, M&O of (Bedrijfs)Economie en Wiskunde A nodig. Je kunt ook worden toegelaten met een een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op circa drie werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek