Hogeschool van Amsterdam

Logistics Management

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Management leer je de logistieke processen in bedrijven en organisaties te analyseren, te managen en te verbeteren. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen of geld.

Voor wie?

  • Je houdt van organiseren en plannen
  • Je hebt een helikopterview
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan
  • ​​Je bent ondernemend

Het eerste jaar volg je samen met de opleiding Logistics Engineering. Je krijgt vier thema's: klantgerichte logistiek, duurzame distributie, material management en inkoop. In het tweede jaar bepaal je definitief je keuze voor Logistics Engineering of Logistics Management. Het derde jaar doe je een stage en kies je een minor. In het vierde jaar verdiep je je kennis en doe je een afstudeeropdracht.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 35 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Je kunt aan de slag in beroepen waarbij je logistieke stromen plant en bewaakt, maar ook de financiën in de gaten houdt. Als logistiek manager of planner stel je managementadviezen op en kun je leiding geven aan logistiek afdelingen.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Logistieke hbo-opleidingen

De HvA heeft twee logistieke opleidingen: Logistics Management en Logistics Engineering.
Jaar 1 van onze twee logistieke opleidingen op hbo-niveau is een gezamenlijk jaar. In jaar 2 maak je een keuze.

Als je ontdek dat de technische kant van logistiek beter bij je past, kies je wellicht voor Engineering. Als het organisatorische aspect interessanter vindt, is Logistics management waarschijnlijk de beste logistieke hbo-opleiding voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek