Hogeschool van Amsterdam

Logistics Engineering

Bachelor, voltijd

Kun jij snel schakelen, ben je flexibel en ben je goed en lijkt het jou leuk om logistieke processen voor bedrijven uit te denken en te ontwikkelen? Kies dan voor Logistics Engineering. In de wereld van de logistiek kan er altijd wat gebeuren. Het kan betekenen dat je 's middags contact moet onderhouden met mensen in Amerika en 's ochtends met mensen in Azië. Met deze opleiding zorg je ervoor dat alle technische faciliteiten optimaal verlopen zodat je het logistieke proces kunt verbeteren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Het eerste jaar is gemeenschappelijk met de opleiding Logistics Management. In het tweede jaar maak je een definitieve keuze. De vakken blijven gelijk, maar de leerdoelen en vaardigheden tussen de opleidingen verschillen. Bij Logistics Engineering leer je hoe je logistieke processen ontwerpt, hoe je inrichtingskeuzes maakt die recht doen aan de eisen van verschillende stakeholders en leer je hoe die keuzes afstemt op de veranderende omgeving.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Als logistiek ingenieur voer je procesanalyses uit van logistieke processen, werk je aan innovaties, stel je teams samen en stuur je mensen aan. Je kunt terecht komen bij verschillende organisaties. Van de overheid tot grote multinationals als Shell; eigenlijk kan elk productie- of servicebedrijf een logistiek medewerker gebruiken.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo- of vwo-diploma met de profielen N&T, N&G en E&M. Daarnaast kun je ook worden toegelaten met een mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek