Hogeschool van Amsterdam

Logistics Engineering

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Engineering leer je analyseren, verbeteren, plannen en (her)ontwerpen van logistieke processen in bedrijven en organisaties. Of het nu gaat om goederen, informatie, mensen of geld.

Voor wie?

  • Je kunt snel schakelen.
  • Je houdt van analyseren en plannen.
  • Je vindt het leuk om problemen op te lossen.
  • ​​Je vindt het leuk om mensen aan te sturen.

In het eerste jaar krijg je een algemene introductie in de logistiek. Hoe produceer ik wat de klant wil? Hoe distribueer ik wat de klant wil naar de gewenste locatie? En hoe koop ik in om te kunnen maken wat de klant wil? Vakgebieden die hierbij aan de orde komen zijn: Marketing, Distributielogistiek, Productielogistiek en Inkooplogistiek. Daarnaast krijg je ook Wiskunde, Managementvaardigheden, ICT, Engels, Bedrijfskunde en Serious Gaming. Ongeveer eenderde van het onderwijs wordt aangeboden in projectvorm. Je maakt al snel kennis met de praktijk via praktijkopdrachten in projecten en bedrijfsbezoeken. In het tweede jaar verdiep je je kennis in logistiek. Je houdt je o.a. bezig met het inrichten van magazijnen, distributie van goederen, tracking en tracing en duurzame logistiek. Ook ga je op studiereis naar het buitenland. In het derde jaar loop je stage en volg je een minor. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het onderzoeksprogramma Logistiek, waarbij de focus ligt op Airport Seaport Logistics of City Logistics. In het vierde jaar volg je de laatste verdiepende vakken en sluit je de studie af met een afstudeeropdracht binnen een bedrijf. Voor ambitieuze studenten, die extra uitdaging willen, is er een aanvullend onderwijsprogramma.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 35 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Je kunt aan de slag in tal van beroepen waarbij je logistieke stromen plant en bewaakt en het voorraadbeheer, de productie en het transport optimaliseert. Als logistiek ingenieur voer je procesanalyses uit van logistieke processen, werk je aan innovaties, stel je teams samen en stuur je mensen aan.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek