Leraar Nederlands

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Nederlands. Bachelor, deeltijd

Vind je het interessant om pubers aan het lezen te krijgen of ze te leren een brief zonder spelfouten te schrijven? Dan is de opleiding Leraar Nederlands misschien iets voor jou. Je wordt opgeleid tot een leraar die jongeren op een moderne manier laat zien hoe boeiend de Nederlandse taal is.

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Je kunt bijvoorbeeld de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Nederlands deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Nederlands kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Nederlands deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of mbo-4. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrnl-dt.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Nederlands deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Nederlands deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding