Leraar Mens en Technologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Mens en Technologie. Bachelor, voltijd

Denk je dat je leerlingen in het beroepsonderwijs kunt enthousiasmeren en inspireren tot een keuze voor een loopbaan in de techniek? Ben je nieuwsgierig, inventief, creatief en communicatief? Dan is de opleiding Leraar Mens en Technologie misschien iets voor jou.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt om een leraar te worden die breed inzetbaar is in de technische vakken op het vmbo, mbo en de onderbouw van de havo en het vwo. De opleiding is toegespitst op de maatschappelijke en sociale actualiteit én op de ontwikkelingen in technologie, ontwerp en design.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Mens en Technologie

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als tweedegraads leraar Mens en Technologie kun je lesgeven op het vmbo, mbo en in de onderbouw van havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Mens en Technologie

Wat zijn de toelatingseisen?

Heb je een havo- of vwo-diploma met een C&M profiel, dan is WiA of WiB een vereiste. Houd er rekening mee het aangetoond hebben van een technisch mbo-4 diploma in de richting waarin je wilt uitstromen voorwaardelijk is.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Mens en Technologie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Mens en Technologie
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding