Hogeschool van Amsterdam

Leraar Maatschappijleer

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Maatschappijleer. Bachelor, deeltijd

Ben je geïnteresseerd in sociale en politieke vraagstukken? Volg je de actualiteiten op de voet? En wil je deze kennis overbrengen op jongeren? Dan is deze opleiding Leraar Maatschappijleer misschien iets voor jou. Als leraar maatschappijleer leer je jongeren de maatschappij vanuit verschillende perspectieven te analyseren.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op één dag. Voor jouw opleiding is dit op maandag. Let wel, dit geldt voor het studiejaar 2018-2019. De contactijd bij de opleiding bestaat onder meer uit hoor- en werkcolleges, studieloopbaanbegeleiding, stagebegeleiding en tentamens. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is circa 9 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar maatschappijleer kun je lesgeven op het vmbo of mbo.

Lees meer

Je wordt toegelaten tot deze opleiding als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding