Leraar Bedrijfseconomie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Bedrijfseconomie. Bachelor, voltijd

Hoe zet je een onderneming op? Wat heb je nodig om een bedrijf succesvol te maken? Vragen die jou fascineren. Vind je het daarnaast een uitdaging jongeren alles over bedrijfsprocessen te leren? Word dan leraar bedrijfseconomie! Je helpt leerlingen ontdekken dat de ondernemingswereld ook voor hen geweldige mogelijkheden in petto heeft.

Wat houdt de opleiding in?

De voltijdopleiding Leraar Bedrijfseconomie duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Bedrijfseconomie

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar bedrijfseconomie kun je lesgeven in het vmbo of in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Bedrijfseconomie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Bedrijfseconomie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Bedrijfseconomie
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding