HBO-Verpleegkunde

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor, voltijd

Je wilt hbo-verpleegkundige worden. Dan ben je iemand die graag voor mensen zorgt, je werkt graag samen in een team, en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met mensen die pijn hebben, of verward zijn en geen grip meer hebben op de realiteit, of ongeneeslijk ziek zijn. Verpleegkunde is een afwisselend en dynamisch beroep.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Als verpleegkundige verleen je vaak zorg aan kwetsbare patiënten, die op jou moeten kunnen rekenen. Daarom is belangrijk dat je over verpleegkundige kennis en vaardigheden beschikt. Je krijgt vakken als Medische kennis, Communicatieve vaardigheden en Verpleegtechnische vaardigheden.

Lees meer over het studieprogramma van HBO-Verpleegkunde

Wat word je met de opleiding?

Als je klaar bent met je studie kun je gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis, in de psychiatrie, of als wijkverpleegkundige. Verpleegkundigen bieden zorg en werken nauw samen met de patiënt, mantelzorgers en andere hulpverleners. Ook zijn er na de opleiding veel verschillende mogelijkheden om verder te studeren.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de opleiding HBO-Verpleegkunde

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende toelatingseisen, wel aanbevelingen: de vakken Biologie en Wiskunde. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te mogen starten met de opleiding.

Lees meer over de toelatingseisen voor de opleiding HBO-verpleegkunde

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Voor het studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Lees meer over inschrijven voor de opleiding HBO-Verpleegkunde
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid