Studiekosten

HBO-Verpleegkunde duaal

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, het studievoorschot en de overige studiekosten voor de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal.

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2022-2023 bedraagt € 2.209. Dit bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Check daarom ook de collegegeldmeter .

Eerstejaarsstudenten die nog niet eerder hebben gestudeerd betalen de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2022-2023 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.104. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid.

Overige kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken en readers en vakbenodigdheden. Deze bedragen ruim € 700,- voor de propedeuse en ongeveer € 400- voor de hoofdfasejaren. Studenten worden geadviseerd om een laptop of ipad/tablet aan te schaffen voor de start van de opleiding.

Studievoorschot

Om je studie te financieren, kun je een lening afsluiten bij de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over dit studievoorschot op de website van DUO .

Adres DUO-servicekantoor:
Ottho Heldringstraat 5, 1066 AZ, Amsterdam.
Open op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 11 april 2022